tiistai 19. lokakuuta 2010

Heliövaara/Sato - Hatanaka/Hisamatsu 6-0, 6-3

Päivän duppeli sujui ihan mukavasti, ja voitto tuli ilman suurempia vaikeuksia. Ensimmäisessä erässä voitimme ensimmäisen gamen 30-30 -tilanteesta lähtien 17 pistettä putkeen, mikä on duppelissa aika kova lukema. Toisessa erässä otteemme hieman herpaantui, mutta emme kuitenkaan olleet missään vaiheessa erää vaikeuksissa, vaan pidimme päämme kylmänä ja hoidimme homman kotiin. Huomenna ohjelmassani on aamulla kaksinpeli minulle tuntematonta Takuto Nikiä vastaan ja iltapäivällä pelaamme Bumpein kanssa nelinpelin japanilaispari Nakakubo/Tamuraa vastaan.

Kysyin lauantaina kaikilta blogin lukijoiltani mitä he suosittelisivat marraskuun kisaohjelmakseni. Pitkällisen mietinnän jälkeen varasin tänään lennot viiden viikon mittaiselle Australian ja Uuden-Seelannin kiertueelle. Tavoitteenani tälle vuodelle oli, että saisin rankingini nostettua niin, että pääsisin ensi vuoden alussa mukaan Australian avoimiin, ja tuli nyt siihen tulokseen, että tämä viiden viikon putki on paras mahdollinen tapa kerätä tarvittavat ATP-pisteet kasaan. Challenger-karsinnat Euroopassa tai USA:ssa olisivat varmasti olleet myös hyvä vaihtoehto, mutta taso niissä on niin kova, että päästäkseen edes pisteille täytyy voittaa kolme kovaa vastustajaa, ja päästäkseen kunnon pisteille täytyy kaataa viisi kovaa pelaajaa. Näin tilanteen niin, että pelaamalla hyvällä omalla tasollani Australiasta on mahdollista saada paljon isompi pistepotti. En myöskään erityisemmin viihdy matolla, jolla moni Euroopan kisoista olisi pelattu, vaan lempialustani on kova kenttä ulkona, joilla kaikki Oseanian kisat pelataan. Kiitos kuitenkin vielä kerran kaikille vastanneille, oli ilo lukea asiantuntevia kommentteja ja sain viesteistä hyviä ajatuksia tulevaisuutta ajatellen.

Ilta on mennyt täällä sen verran rivakasti, että menen nyt nukkumaan sen sijaan, että kirjoittaisin enemmän, mutta palaan asiaan taas huomenna paremmalla ajalla. Toivottavasti ymmärrätte!

2 kommenttia:

  1. Hei Harri,

    Varmaan ihan hyva paatos tuo pitka matka toiselle puolelle maapalloa. Alunperin aina ajattelin, etta Challengerien karsinnat ovat ajanhukkaa, koska nollan pisteen riski on aika suuri ... eli siirrytaan Challengereihin, kun paasee suoraan paasarjaan. Hienoa, etta teet niin. Ja talla tavallahan myos helpotat Talin turnauksen isantia ... onpahan yksi mahdollinen villikorttilainen poissa laskuista !!

    Onnea talla viikolla ja sitten tuolla viiden viikon kiertueella.

    Pekka H.

    VastaaPoista
  2. Hyvä valinta turnausten suhteen. Kaikkein huonoin vaihtoehto on aina joutua karsimaan, olipa se sitten futureihin, haastajiin tai ATP-kisoihin. Karsinnoista ei tule pisteitä ja matsit on silti kovia. Noiden viiden AUS/NZL futuren jälkeen rankingisi on toivottavasti reippaasti alle kolmensadan ja sen jälkeen haastajakisojen pääsarjat aukeavat vähän joka puolella.

    Käyhän ostamassa muutama DVD-boxi reissuun, voipi tuota matkustamista tulla jonkin verran...

    VastaaPoista