perjantai 15. lokakuuta 2010

Heliövaara/Sato - Onoda/Watanabe 6-3, 3-6, 10-6

Jep, voitimme tänään Bumpein kanssa vaarallisen japanilaisparin hyvällä pelillä. Ensimmäisessä erässä breikkasimme vastustajan syötön kahdesti ja hävisimme Bumpein syötön kerran, mutta erä oli silti kuitenkin aika hyvin hallinnassamme. Toisessa erässä saimme jälleen breikin alle heti erän alkuun, mutta hävisimme 3-1 -tilanteesta viisi gamea putkeen sekä minun että Bumpein sählätessä yhden volleyn mieheen omien syöttövuorojemme no-ad -pisteissä. Pieni hyvänolontunne kostautui jälleen, mutta olimme silti luottavaisia ennen kolmannen erän super tie breakia. Hävisimme ensimmäisen pisteen minun syöttäessäni, mutta sen jälkeen emme antaneet vastustajille enää yhtään minibreikkiä. Saimme kaavittua itsellemme kolme minibreikkiä erän aikana, ja se riitti lopulta voittoon mukavalla marginaalilla.

Oma pelini oli jälleen varmasti lähellä sitä peliä, mitä parhaimmillani pystyn pelaamaan. Palautukseni lähtivät lujaa ja tarkasti, mutta verkkopeli oli se osa-alue, johon olen eniten tyytyväinen. Liikkumiseni ja sijoittumiseni verkolla paranee matsi matsilta, ja löysin tänään lisäksi lähes joka kerta sen oikean paikan kentästä mihin sijoittaa volleyni. Olen oppinut lyömään volleyni läpi kentän sivuilta, mikä ei ole aikaisemmin ollut minulle kovin luontevaa ja lisäksi olen oppinut käyttämään oikeissa tilanteissa hyväkseni lyhyitä ja matalia volleyita, joihin vastustajien on vaikea ehtiä, ja joista heidän on vaikea ohittaa. Liikuin tänään paljon verkolla ja sain palauttajalle juuri oikeanlaisen epämielyttävän fiiliksen menemällä paljon väliin syötön jälkeen ja onnistumalla pisteen lopetuksissa. Olen oppinut väliinmenossa sen sijaan että liikkuisin lähinnä sivusuunnassa myös menemään riittävästi vastaan, jolloin saan peitettyä kentän kulmat paljon paremmin.

Kaiken kaikkiaan päivän duppeli oli minulta jälleen erinomaista peliä, ja sain hyvin tuettua pariani pelaamaan paremmin ottamalla rohkeasti vastuuta parimme onnistumisista. Duppelissa on tärkeää, että saa vastustajan tuntemaan olonsa epämielyttäväksi liikkumalla paljon verkolla eri suuntiin. Olemme nyt selvittäneet tiemme siis huomiseen finaaliin, jossa vastaamme tulee taiwanilais-japanilainen pari Yi/Ito. Yi on taitava ja nopeakätinen vasuri, joka pelaa hyvin duppelia, ja jonka olen kohdannut kahdesti tänä vuonna saldolla 1 voitto ja 1 tappio. Ito on ihan tyylikkäästi lyövä oikeakätinen pelaaja, joka osaa pelata hyvin verkolla. Huomisesta ottelusta tulee varmaankin tämän viikon haastavin, mutta uskon silti, että jos pelaamme niin kuin parhaimmillamme pystymme, meillä on mahdollisuudet kisavoittoon. Tässä on kuva minusta ja paristani Bumpeista päivän aamutreenin jälkeen.


Tämä päivä noudatti aika paljolti eilistä kaavaa, eli nousin hieman yhdeksän jälkeen, söin aamupalan huoneessa ja lähdin bussilla kentille. Tein kentillä alkulämmittelyn yhteydessä vajaan puolen tunnin mittaisen nopeusharjoituksen löytääkseni flunssan kadottaman terävyyden liikkumisessa, ja uskon treenin auttaneen paljon. Löimme Bumpein kanssa noin tunnin verran keskeltä, krossia, volleyta ja syöttöä, jonka jälkeen söimme lounasta klubin ravintolassa. Matsimme alkoi hieman ennen kolmea ja kesti noin puolitoista tuntia, minkä päällä löimme vielä noin vartin mittaisen palauttavan/jäähdyttelevän lyönnin. Lyönti tuntui tosi hyvältä täydellisessä pelisäässä (n. 20 astetta, ei tuulta, hieman pilvistä) , ja uskokaa tai älkää, löimme Bumpein kanssa niin kämmen- kuin rystykrossin, viisi minuuttia kumpaakin, ilman että pallo kuoli kertaakaan. Tulimme Ollin kanssa hyvillä fiiliksillä bussilla takaisin hotellille, jossa söin nuudelin välipalaksi ja lepäilin pari tuntia. Illalla päätimme Ollin kanssa repaistä ja kävimme hampurilaisilla, ja nyt onkin maha niin täynnä, että tässä voi hyvillä mielin asettua mahansa viereen sängylle makoilemaan ja odottamaan nukkumatin tuloa! :-)

1 kommentti:

  1. Hienoa! Miehet pelaa koko rahan edestä, jo kolmas matsitiebreak putkeen:-)
    Ei muuta kuin huomenna neluripysti kotiin.

    VastaaPoista