perjantai 1. lokakuuta 2010

Heliövaara/Statham – Gong/Li 6-7(3), 6-7(6)

Pahoittelen jo etukäteen, mutta en oikein nyt ehdi kirjoittaa normaalimittaista blogia, kun kello on jo sen verran paljon ja olen koko päivän ollut aika kiireinen. Hävisimme siis erittäin korkeatasoisen duppelifinaalin tiukasti kahdessa tie breakissa. Meillä oli varsinkin ensimmäisessä erässä omat mahdollisuutemme, mutta tällä kertaa ottelu kääntyi vastustajille.

Pian matsin jälkeen näin hotellilla netistä, että olin ensimmäisellä varasijalla Pekingin ATP-karsinnoissa, joten pakkasin kamat ja lähdin Hongqaion lentokentälle. Ostin siellä lipun seuraavaan Pekingin koneeseen ja pääsin matkaan 20.10 lähteneellä lennolla. Soitin ennen lentoa Pekingin kisajärjestäjille ja he lupasivat hoitaa minulle lentokenttäkuljetuksen ja hotellin. ATP-kisoissa tuntuu nämä oheispalvelut olevan pikkuisen eri tasolla kuin futureissa, joten lentokentällä minua oli vastassa kisan henkilökuntaa, joka ohjasi minut mustaan S-sarjan Mersuun, joka vei minut Pekingin Shangri-La hotelliin. Tämä hotelli on ”by far” hienoin hotelli missä olen ikinä ollut ja mikä parasta, tässä kisassa karsinnassakin on hospitality, joten siitä ei tarvitse maksaa mitään.

Sain tietää perille päästyäni, että pääsin viimeisenä sisään karsintoihin, joten pelaan huomenna ensimmäisellä kierroksella saksalaista Rainer Shuttleria vastaan. Aion nauttia huomisesta ottelusta täysin siemauksin ja pelata ennakkoluulottomasti omaa peliäni. En malta odottaa, että pääsen kentille näyttämään taitoni. Sitä ennen aion kuitenkin nauttia täysillä myös luksushotellistani ja ison kisan tunnelmasta!

3 kommenttia:

  1. Kiitokset taas kerran ammattilaisen keikkaelämää hyvin kuvaavista teksteistä. Välillä on mukava lukea muutakin kuin ottelu- ja taktiikkajuttujasi, jotka ovat kyllä hyvin analyyttisiä ja harrastelijoillekin paljon antavia.
    Suomen tennis on mukavassa myötätuulessa ja kaikkien ammattipeluriemme suunta tuntuu olevan ylöspäin. Kiinnostaisikin kuulla miten seuraat muiden edesottamuksia ja pidättekö paljon yhteyttä matkojen aikana.
    Tennisliiton sivut kertoivat jo tappiosta Shuttlerille. Luvut olivat kuitenkin siedettävät ja odotankin mielenkiinnolla raporttia pelistä.
    Eikun uutta matoa koukkuun ja ensi kesänä tänne Tampereelle sijoitettuna.

    VastaaPoista
  2. Kiitos mielenkiintoisesta blogista! Onko nämä turnausten ilmoittautumislistat varasijoineen yms. jossain netissä yleisesti luettavissa vai ainoastaan pelaajien käytössä? Jotkin turnaukset julkaisevat listan sivuillaan, mutta ei läheskään kaikki.

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kommenteistanne!

    Seuraan muiden suomalaisten edesottamuksia todella tiiviisti. Selvitän aina kaikkien tulokset ja seuraan aina kun mahdollista heidän matsejaan live-scoren tai -streamin kautta. Olemme muiden suomalaispelaajien kanssa niin hyvissä väleissä, että sitä toivoo muillekin aina mahdollisimman hyvää menestystä, ja on hienoa nähdä suomalaisten pärjäävän.

    Minä en kuitenkaan niin hirveästi pidä erityisesti yhteyttä muiden suomalaispelaajien kanssa kisamatkoilla, mutta kyllä sitä tulee aina silloin tällöin keskusteltua facebookin tai muulla tavoin netin välityksellä. Tietysti silloin, kun sovimme yhteisiä tulevia treenejä tai järjestelemme tulevia kisamatkoja, on hyvä olla yhteydessä. Olemme kaikki hyviä kavereita, mutta olemme yhteydessä useimmiten kuitenkin vain kasvokkain.

    Noista kisojen osallistujalistoista sen verran, että Futures-kisojen ilmoittautumislistat löytyvät aina ITF:n nettisivuilta, mutta challenger ja ATP-kisojen osalta asia onkin hieman hankalampi. Pelaajilla on tunnukset ATP Player Zone -järjestelmään, josta löytyy kaikki tieto kisoista fact sheeteistä osallistujalistaan, mutta tuon intranetin tietojen levittäminen eteenpäin on kielletty. Osallistujalistat ovat siis jostain syystä salaisia, mutta osoitteesta www.menstennisforums.com voi kuitenkin useimmiten löytää melko hyvin päivitettyjä listoja. Sieltä minäkin niitä katsoin ennen tätä kesää, kunnes sain tunnukset ATP Player Zoneen. :)

    VastaaPoista