tiistai 28. syyskuuta 2010

Eilen oli vuorossa matkustuspäivä, joka tarkoittaa, että olen nyt siis erään YK:n listauksen mukaan maailman suurimassa kaupungissa, Shanghaissa. Lähdin matkaan aamulla puoli kahdeksalta, jolloin chekkasin ulos hotellista ja otin taksin Wulinmen Squarelle, josta bussini lähti. Hotellin henkilökunnan mukaan matkan piti kestää 15 minuuttia, mutta ilmeisesti kaikista pahimman ruuhka-ajan takia matka kesti 45 minuuttia ja myöhästyin bussistani. Onneksi seuraava bussi lähti kuitenkin jo 9.30, joten en joutunut odottamaan kuin reilun tunnin. Bussimatka Shanghain Hongqaion lentokentälle kesti kaksi ja puoli tuntia ja sisälsi passintarkastuksen(?) keskellä moottoritietä. En ihan ymmärtänyt mikä siihen oli syynä, mutta niin näytettiin tekevän kaikille autoille ja busseille, jotka olivat matkalla Shanghaihin, ei siis toiseen suuntaan kulkeneille.

Hongqaion lentokenttä sijaitsee viiden kilometrin päässä klubista, minkä vuoksi olin sinne menevän bussin valinnut. Hangzhoun ja Shanghain välillä kulkevat junat ovat kuulemma todella täysiä, ja asemalla voi helposti joutua odottamaan viisi tuntia vapaata paikkaa ennen kuin tilaa junasta löytyy, joten sekin puolsi bussimatkaa. Minulla ei kuitenkaan ollut hotellin nimeä tai osoitetta kiinaksi kirjoitettuna taksia varten, joten menin lentokentän turisti-infoon pyytämään apua. Siinä sitten en ollut taas uskoa korviani, kun nainen tarjosi kirjoittaessaan osoitetta taksikyytiä hotellille 250 yuanilla. En suostunut, vaan otin ”tavallisen” taksin, ja kappas vain, se maksoi 18 yuania (=2€). Täällä yritetään kyllä ihan härskisti vetää ulkomaalaisilta isoja summia välistä omaan taskuun. Ilmeisesti jotkut näihin ”tarjouksiin” kuitenkin lankeavat, kun niihin aika paljon täällä törmää.

Saavuin hotellille noin yhdeltä, ja siinä jonkin aikaa vastaanottohenkilökunnan kanssa juteltuani tulimme siihen tulokseen, että hotelli on ylibuukattu, ja varaustani ei enää ole. Minun oli tarkoitus tulla tänne jo eilen, mutta koska finaalin alku venyi iltapäiväksi, jäin vielä yhdeksi yöksi Hangzhouhun. Lähetin asiasta eilen sähköpostia tänne, mutta ilmeisesti he olivat tulkinneet sen niin, että en ole tulossa ollenkaan. Jatkoin matkaani klubille, jossa kilpailunjohtaja oli kuitenkin onneksi hyvin auttavainen, ja hänen onnistui varata minulle huone täksi yöksi lähellä olevasta toisesta hotellista. Loppujen lopuksi asiat siis selkisivät ihan hyvin, olen täällä Cypress Garden Hotellissa tämän yön ja vaihdan huomenna kisahotelliin nimeltä New Garden Hotel.

Pidin tämän päivän loppujen lopuksi ihan lepopäivänä, kun ulkona alkoi iltapäivällä vielä tihuttaa. Lepo tekee varmasti ihan hyvää viime viikon kisan jälkeen, jotta jaksan painaa tämän viikon loppuun asti. Huomenna ohjelmassa on vain duppeli, jossa parinani on Uuden-Seelannin Jose Statham. Olemme kakkossijoitettuja ja saamme ensimmäisellä kierroksella vastaamme korealais-taiwanilaisen parin Cho/Chen. Kaksinpelivastustajani ei tätä kirjoittaessa ole vielä tiedossa.

Voisin laittaa tähän loppuun vielä pari kuvaa. Unohdin eilen laittaa kuvan finaalin jälkeisistä tunnelmista, joten se tulee tässä.







Sitten voisin jatkaa sarjaani erikoisista kiinalaisista rakennuksista. Tämä sarja saa varmasti jatkoa jos toivottavasti pääsisin jonain päivänä käymään Shanghain keskustassa.






 
Ja laitetaan nyt lopuksi vielä kuva tämän yön hotellihuoneesta, kun olen näköjään tällaisen huonekuvaperinteenkin käynnistänyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti