keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Heliovaara - Ryderstedt 6-7(1), 6-2, 6-3


Jes! Voitin tänään urani toisen ottelun challenger-tasolla kaksinpelissä. Olen todella tyytyväinen voittooni, ja siihen miten pystyin tänään pelaamaan. Ensimmäisessä erässä pääsin alussa nopeasti niskanpäälle murtaessani kolmannessa pelissä Ryderstedtin syötön. Pidin pari seuraavaa syöttövuoroani, mutta 4-3 –tilanteessa minulle tuli oikeastaan ottelun ainoa huono syöttövuoro, jonka hävisin kahden tuplan avustamana. Ensimmäisessä erässä aurinko häiritsi toiselta puolelta syöttämistä todella paljon, ja passivoiduin syöttöpelissäni hieman sillä puolella. Molemmat pitivät kuitenkin syöttönsä erän loppuun asti, joten edettiin tie breakiin. Ryderstedt syötti niin hyvin, etten saanut tie breakissa yhtään hänen syöttöään takaisin ja löin itse omissa syöttöpisteissäni muutaman lyönnin leveiksi, joten tie break meni aika nopeasti vastustajalle 7-1.

Toinen erä alkoi tasaisesti molempien pitäessä syöttönsä, mutta 3-2 –tilanteessa onnistuin murrossa. Pidin omani perään ja mursin Ryderstedtin vielä toistamiseen vieden toisen erän 6-2. Kolmannessa erässä sain erän ainoan murron 2-1 –tilanteessa kahden todella hyvän pallon päätteeksi enkä enää antanut Ryderstedtille mahdollisuuksia vastamurtoon. Kumpikin siis piti syöttönsä ottelun loppuun asti, ja matsi oli ohi kahden ja puolen tunnin pelin jälkeen kannaltani iloisissa tunnelmissa.

Pelin taso parani oikeastaan koko ajan mitä pidemmälle ottelu eteni. Ensimmäisen erän puolestavälistä toisen erän alkuun syöttöni ei ollut ihan terävimmillään, mutta muuten se kulki mainiosti. Sain todella paljon syöttöpisteitä niin ykkös- kuin kakkossyötölläni ja myös ässiä tuli mukavasti. Ryderstedtillä oli koko ottelussa ainoastaan kahdessa syöttövuorossani breikkipallo tai 40-40 –tilanne, mikä myös osaltaan kertoo hyvästä syöttöpelistäni. Palautuspelini ei alussa ollut ihan parhaimmillaan, mutta sekin parani loppua kohden. Alussa tein aika paljon palautusvirheitä, mutta toisessa ja kolmannessa erässä sain noukittua palloja hyvin takaisin ja mukavan usein myös hyvällä pituudella. Ryderstedtin kakkossyöttöön ei ollut helppo iskeä, mutta sain parilla aggressiivisella palautuksella hieman horjutettua hänen syöttötyöskentelyään ja sitä kautta hänet tekemään muutaman tuplan tärkeisiin paikkoihin.

Takakentältä pelasin tänään aika varmaa peruspeliä, ja varsinkin rystypelini oli ihan tehokastakin. Tällä alustalla pomppu ei ole kovin korkea, mikä suosii rystyäni, joka on melko suora ja matala. Pelasin paljon Ryderstedtin kämmenelle, koska huomasin pääseväni sitä kautta dominoimaan peliä paremmin ja hän myös teki kämmeneltään enemmän virheitä kuin rystyltään. Ajattelin ennen matsia lyödä jonkin verran slaissia, mutta koska se ei juuri tuottanut tulosta, jätin sen vähemmälle. Loppua kohden myös ajoitukseni palloon parani, ja pystyin pelaamaan onnistuneesti nopeita jatkolyöntejä nousevaan palloon, minkä ansiosta sain aikaan aika paljon läpilyöntejä. Oli ilo huomata, että pystyn myös Ryderstedtin kaltaista kovalyöntistä pelaajaa vastaan kontrolloimaan peliä takakentältä ja rakentamaan itselleni hyviä paikkoja. Olen voittooni todella tyytyväinen.

Toisella kierroksella huomenna vastaani tulee taas tuttu vastustaja, Luxemburgilainen Gilles Müller, joka voitti omassa ottelussaan sijoitetun ranskalaisen Adrian Mannarinon kolmessa erässä. Pelasin Mülleria vastaan Hangossa Davis Cupissa kaksi vuotta sitten, jolloin hän oli parempi 6-4, 7-5, 6-1. Nyt lähtökohdat ovat kuitenkin hyvin erilaiset, ja lähdenkin hyvällä fiiliksellä otteluun. Vasenkätisen Müllerin paras lyönti on ehdottomasti hänen syöttönsä, jonka jälkeen hän pyrkii painamaan ihan nopeasti päälle niin rystyltä kuin kämmeneltä. Moni varmasti painostaa Müllerin rystypuolta, joten lähden mielelläni haastamaan hänen kämmentään omalla rystylläni. Syöttöpelini on kunnossa, joten voin pienellä riskilläkin pelata aggressiivisesti palautusgameissani ja saada näin painetta Müllerin syöttöihin. Hän on kuitenkin joka tapauksessa kovanluokan palaaja, joten voittaakseni saan pelata hyvää tennistä.

Tämä päivä sujui aika totutun kaavan mukaan. Söin aamupalan yhdeksältä, ja löin Ollin kanssa lyönnit läpi 11.15. Pelit venyivät kentälläni sen verran, että söin heti treenin jälkeen lounaan, joka oli jälleen tuttu tarjotin pastaa ja jauhelihapihviä. Otin tänään siitä myös kuvan.



Matsin jälkeen odottelimme Ollin kanssa hetken seuraavan päivän ohjelman valmistumista, minkä aikana otin yhden kuvan myös kenttien vieressä olevalta tuote-esittelyalueelta. Alueella on paljon eri valmistajien telttoja, eivätkä kaikki suinkaan ole tennikseen liittyviä.



Illalla kävimme vielä Janowiczin ja Kim Tiilikaisen kanssa illallisella italialaisessa ravintolassa, jossa söin pastan tomaattikastikkeella ja pizzan. On hyvä tankata reilusti, jotta huomenna jaksaa pelata sekä singelin että duppelin. Singelini on ohjelmassa toisena matsina kello 11 jälkeen ja duppeli ei ennen kello 16 toisella kentällä.

1 kommentti:

  1. Harri, missä lautasmalli? Pelkkää hiilareita ja lihaa... yök! Missä kasvikset? :D

    VastaaPoista