perjantai 24. syyskuuta 2010

Heliövaara – Choi 6-2, 6-4 Heliövaara – Huang 6-4, 6-1

Jes, tämä päivä meni tulosten valossa juuri niin kuin pitikin, mutta silläkin uhalla, että tämä kuulostaa hölmöltä, pelasin tänään kyllä kaukana omasta parhaasta tasostani. Kämmeneni osuma jäi koko päivän liian taakse, enkä saanut lyötyä juuri ollenkaan hyviä krosseja ja liikkumiseni pallon lähellä pienillä askeleilla oli kömpelöä tai olematonta. Onneksi kuitenkin syöttöni toimi koko päivän hyvin ja onhan se toisaalta mukavaa, että oma melko huonokin peli riitti näin mukaviin tuloksiin.

Päivän ensimmäisessä ottelussani aloitin hyvin murtamalla heti ensimmäisessä pelissä Choin syötön, mutta menetin heti perään omani helpoilla virheillä. Sain kuitenkin murrettua Choin vielä kaksi kertaa erän aikana pitäen omani, joten ensimmäinen erä tuli lopulta aika vaivattomasti kotiin 6-2. Toisen erän alussa pelattiin tasaisia gameja, ja erän ainoa murto tuli 3-3 –tilanteessa sen gamen kuudennella murtopallollani. En osannut itse ottaa breikkiä, joten piti odottaa, että Choi antaa sen tuplalla. Pidin kaksi vikaa omaa syöttöäni aika vaivattomasti lopussa ja olin huojentunut ottelun loppuessa lähes kahden tunnin pelin jälkeen.

Choi pelasi todella peruspeliä, joskin hänen lyöntitemponsa varsinkin ensimmäisessä erässä oli aika matala. Täytyy sanoa, että alussa ennen kuin totuin tempoon tein paljon virheitä pelkästään sen takia, että Choi löi niin hiljaa. Toisessa erässä Choi kuitenkin kovensi hieman lyöntejään ja pääsi paremmin peliin mukaan, tosin autoin kyllä häntä siinä ihan mukavasti. Tein huomattavasti normaalia enemmän virheitä takakentältä neutraaleissa tilanteissa ja sähläsin myös tapojeni vastaisesti monen monta hyökkäys/tappopaikkaa. Onneksi varsinkin kuitenkin omissa syötöissäni minulla oli varaa tehdä pari helppoa virhettä ja silti pystyä pitämään syöttöni vaikeuksitta, koska pelin hallinta oli selvästi minulla. Pisteet päättyivät lähes ainoastaan virheisiini tai voittolyönteihini. Vaikka toisessa erässä jouduin laittamaan varsinkin jalkojani hieman enemmän likoon, oloni oli matsin jälkeen kuitenkin aika fresh eikä kroppani tuntunut väsyneeltä.

Päivän toisessa ottelussani sain kvartsissa vastaani ainakin omaksi yllätyksekseni taiwanilaisen Huangin. Hän on minua kolme vuotta nuorempi ja pärjännyt aika hyvin junioripeleissä, mutta hänen olemuksensa ei kyllä muistuta tippaakaan tennispelaajaa. Hänen vartalonsa on lyhyt ja vähän pullea ja kentällä kyllä huomasi aika nopeasti, ettei liikkuminen ole hänen parhaita ominaisuuksiaan. Annoin ehkä kuitenkin alussa ulkomuodon liikaa hämätä itseäni ja möhlin neljännessä pelissäni oman syöttöni 40-0 –tilanteesta murroksi vastustajalle. 1-3 –tilanteessa olin kuitenkin aika onnekas, kun Huangia vastaan tuomittiin virhetuomio hänen kahdessa eri pitopallossaan, ja lopulta pystyin breikkaamaan toisella murtopallollani. 40-15 –tilanteessa Huang syötti ässän, joka tuomittiin leveäksi ja hänen etupallossaan leveä rystypalautukseni jätettiin tuomitsematta. Sain murrettua tämän jälkeen Huangin vielä uudestaan 3-3-tilanteessa ja vein ensimmäisen erän sen murron turvin 6-4. Toisessa erässä Huang piti ensimmäisen syöttövuoronsa, mutta sen jälkeen vein kuusi gamea putkeen ja sain lopetettua matsin puolessatoista tunnissa.

Huangia vastaan alussa jatkoin aika paljolti siitä mihin edellisessä pelissä jäin, mutta pystyin kuitenkin hieman nostamaan tasoani ottelun edetessä. En tehnyt onneksi enää niin montaa virhettä takakentän neutraaleissa tilanteissa, mutta hyökkäyspelin virheitä tuli vielä jokunen liikaa. Toisessa erässä Huangin usko voittoon myös varmaan hieman tippui samalla kun hänen väsymyksensä kasvoi, mikä helpotti pelaamistani. Voitin pisteen lähes aina kun sain hänet liikkeelle. Syöttöpeliini olen toisessakin matsissa oikein tyytyväinen; en syöttänyt ihan niin kovaa kun aikaisemmissa peleissä, mutta ykkösen prosenttini oli oikein hyvää luokkaa. Lisäksi syötin koko päivänä vain yhden kaksoisvirheen, vaikka yritän tuoda peliini hieman aggressiivisempaa kakkossyöttöä.

Joka tapauksessa voitot ovat ne mitkä lasketaan, ja niitä tuli tänään juuri niin monta kuin pitikin. Huomenna aamulla onkin sitten vuorossa semifinaali, jossa vastaani tulee kiinalainen 8-sijoitettu Xu Jun-Chao. Tunnen hänet ihan hyvin ja treenasinkin hänen kanssaan täällä sunnuntaina. Hänen kämmenensä ja rystynsä ovat hyvin tasavahvoja ja hän liikkuu ihan hyvin, mutta häneltä puuttuu ehkä se ase, millä tehdä pisteitä jatkuvasti. Xu pystyy parhaimmillaan pelaamaan korkealla tasolla virheettömästi kovaa lyöden, joten lähden taas liikkeelle taktiikkanani sekoittaa peliä. Toivottavasti syöttöni kulkee taas hyvin, niin pääsen painamaan omissa syötöissäni hyvin päälle ja toivottavasti pystyisin myös lyömään syötönjälkeisen lyönnin hieman huolellisemmin kuin tänään. Luulen, että minulla on pieni henkinen etulyöntiasema otteluun lähdettäessä, koska kiinalaiset tuntuvat kunnioittavan ja pitävän minua kovempana pelaajana kuin mitä oikeasti olen. Olisi siis hyvä saada huomenna hyvä alku otteluun, jotta saisin pidettyä henkisen otteen itselläni ottelun läpi loppuun asti. Matsimme alkaa huomenna kello 10 paikallista aikaa.

Tänään heräsin aamulla taas aikaisin ja lähdimme lyöntikaverini Jose Stathamin kanssa kentille taksilla kello kahdeksan, kun sopivaa kuljetusta ei ollut. Löimme puoli tuntia lyönnit läpi, minkä jälkeen lepäsin hieman kirjan parissa ja laitoin varusteet matsikuntoon. Ensimmäinen matsini alkoi noin 10.30 ja loppui 12.30, minkä jälkeen kävin Pizza Hutissa syömässä lounaaksi samanlaisen aterian kuin toissapäivänä. Toinen matsini alkoi 15.15 ja loppui 16.50 juuri sopivasti ennen viideltä lähtenyttä kuljetusta takaisin hotellille. Hotellilla söin nuudelia välipalaksi ja kävin illalla vielä KFC:ssä tankkaamassa. Venyttelin hyvin iltavenyttelyrutiinini läpi ja nyt on taas aika mennä nukkumaan, jotta olen huomenna iskussa heti alusta alkaen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti