torstai 9. syyskuuta 2010

Heliövaara - Muller 2-6, 7-6(3), 2-6 Heliovaara/Ryderstedt - Delgado/Marray 2-6, 6-7(3)


Harmittaa, että tänään tuli kaksi tappiota, mutta molemmista peleistä jäi kyllä paljon positiivisia asioita käteen. Tuloksesta Mulleria vastaan voisi päätellä, että hän pelasi omalla tasollaan ensimmäisen ja kolmannen erän ja hieman keskittyminen herpaantui toisessa, mutta mielestäni pelin taso oli toisessa erässä todella korkea, ja pelasin todella hyvin voittaessani sen. Ensimmäinen ja varsinkin kolmas erä olivat minusta tiukempia kuin numerot antavat ymmärtää.

Sain otteluun hyvän alun, ja pelasin kolmannessa gamessa neljä hyvää pistettä ja sain heti murron alle. Valitettavasti seuraavassa gamessa turhauduin ehkä hieman turhaan kahteen virhetuomioon ja Muller sai murrettua heti takaisin minun virheiden avustamana. 2-3 –tilanteessa breikkipallossa Mullerin pitkä palautus jäi taas tuomitsematta, mutta en toki voi pelkästään syyttää huonoja tuomioita breikeistä. Pelasin hieman liian kärsimättömästi ja pääni toiminta ei ollut ihan parhaalla tasollaan. Hävisin erän loppuun vielä kerran syöttöni ja ensimmäinen erä kirjattiin näin siis Mullerille 2-6.

Toisessa erässä aloitettiin tasaisesti, ja onnistuin pitämään tärkeän ja pitkän syöttövuoroni 0-1 –tilanteessa pysyen mukana pelissä. Tästä eteenpäin molemmat pelasivat omat syöttövuoronsa korkeatasoisesti eikä erässä nähty yhtään breikkipalloa. Tie break oli minulta todella hyvä. 2-2 –tilanteeseen asti molemmat voittivat pisteensä omilla syötöillä, mutta sitten onnistuin minibreakissa ja pidin molemmat syöttöpisteeni perään. 5-3 –tilanteessa pelattiin pitkä piste, jonka onnistuin päättämään kämmenlinjawinneriin ja syötin hyvällä syötöllä tie breakin ja erän kotiin 7-6(3).

Kolmannessa erässä molemmat pitivät ensimmäiset syöttövuoronsa, mutta sitten 1-1 –tilanteessa valitettavasti kaksi kertaa volleyni jäi verkkonauhaan enkä pystynyt enää toista breikkipalloa pelastamaan. Pelasin seuraavan gamen hyvin ja onnistuin saamaan itsellenikin ottelun toisen murtopalloni, mutta sen Muller kuittasi vastustamattoman hyvällä ykkössyötöllään. Seuraavassa gamessa liikkumiseni intensiteetti pikkuisen tippui, ja Muller sai toisen murron hyvien palautuksiensa avulla. Loppuerän molemmat pitivät syöttönsä, enkä enää saanut otettua murtoja takaisin hyvistä yrityksistä huolimatta. Kolmas erä siis Mullerille 6-2.

Kuten jo aikaisemmin kerroin, toinen erä oli minulta erinomaista peliä. Pystyin pelaamaan omat syöttövuoroni juuri sillä lailla kuin haluan, painoin rohkeasti syöttöni jälkeen päälle siitäkin huolimatta, että Muller palautti usein aika hyvällä pituudella. Tulin paljon verkolle myös suoraan syötöstä, ja verkkopelini toimi mainiosti. Palautusgametkin olivat ihan ok tasaisia, mutta Muller kyllä syötti todella hyvin enkä päässyt varsinaisesti haastamaan häntä hänen syöttövuoroissaan. Tie breakin voittoon olen todella tyytyväinen, koska pystyin pelaamaan irtonaisesti ja rohkeasti tiukassa paikassa ja taistelemaan onnistumisillani ottelun kolmanteen erään.

On ilo huomata, että hyvin pelatessani omat aseeni riittävät mainiosti tämän tasoisia pelaajia vastaan. Ollinkin mielestä Mullerkin pelasi omaan tasoonsa nähden hyvin, ja hänkin arvosti korkealle toisen erän erävoittoani, koska siinä erässä molemmat pelasivat hyvin. Ensimmäisessä erässä kasettini hieman hajosi, ja kolmannessa ehkä yllättäen jalkatyöni ja syöttöni hieman heikentyivät pienen väsymyksen johdosta, mutta ottelusta jäi kyllä kokonaisuudessaan ihan hyvä maku mieleen. Missään nimessä ei kuitenkaan käynyt niin, että olisin ollut toisen erän voittoon liian tyytyväinen, tällä kertaa vain Mullerin kokemus ja hyvä syöttö sekä palautuspeli käänsivät voiton hänelle. Tämä oli positiivinen kokemus, mutta vähintään tarpeeksi ketutusta jäi hampaankoloon tulevia matseja varten. Tällaisista matseista oppii paljon, ja näistä on paljon hyötyä tulevaisuudessa.


Duppeli oli myös ihan hyvää peliä, mutta valitettavasti emme onnistuneet murtamaan vastustajien syöttöä kertaakaan. Meillä oli yhteensä kahdeksan murtopalloa neljässä eri syöttövuorossa, mutta tänään ei vain tärpännyt. Ensimmäinen erä meni vastustajille kahdella murrolla ja toisessa he pelasivat tie breakin lähes virheettömästi. Emme olleet kovaa pariakaan vastaan mitenkään viennissä, heillä oli vain parempi varmuus tie breakissa ja breikkipalloissa. Ryderstedtin kanssa oli jälleen ilo pelata.

Tänään heräsin puoli yhdeksän maissa, ja lähdimme Ollin kanssa aamupalan jälkeen klubille lyömään puoleksi tunniksi 10.45. Edeltävä matsi kentälläni kesti vajaat kaksi tuntia, joten pääsin tositoimiin varttia vaille yksi. Matsini jälkeen sain ennen duppelia puolitoista tuntia taukoa, jolloin ehdin hyvin syödä lounasta. Illalla menimme jälleen Janowiczin kanssa illalliselle, hän on todella mukava tyyppi nyt kun olen hänet oppinut tuntemaan. Paluumatkalla minulle meinasi käydä hassusti kävellessämme melko pimeää tietä hotellille päin, mutta sain onneksi juuri väistettyä askeleeni niin, etten astunut käärmeen päälle! Noin puolimetrinen pikkukäärme siinä makoili keskellä tietä, mutta sekin luikerteli pian piiloonsa jäätyämme sitä ihmettelemään. Illalla yritimme tuloksetta saada US Openin näkymään televisiosta, mutta jäipähän hyvin aikaa nukkua.

Huomenna lyön Janowiczin kanssa vielä kevyesti aamulla ennen kuin meillä on Ollin kanssa iltapäivällä paluulento Suomeen Brysselin kautta. Ehdin olla Suomessa noin viikon verran ennen kuin lähden ensi viikon perjantaina Kiinaan. Ajattelin ottaa viikonlopun aika rauhassa ja sitten ensi viikolla viisi päivää hyvää treeniä Talissa ja liikuntamyllyssä.

Tästä reissusta jäi kaiken kaikkiaan ihan hyvä fiilis. Molemmissa sarjoissa yksi voitto pääsarjassa on minulle ihan hyvä saavutus, ja varsinkin kaksinpelit antoivat paljon uskoa tuleviin kisoihin. Oma pelini alkaa kulkiessaan olla hyvällä tasolla, ja vielä kun hieman saan parannettua syöttö- ja palautuspeliäni, niin hyvä tulee. Kaksinpelissä rankingini hieman tippuu ensi maanantaina viime vuoden pisteiden pudotessa pois, mutta nelinpelissä uuteen ennätysrankingiin pitäisi olla hyvät mahdollisuudet.

2 kommenttia:

  1. Hienoa nähdä tämä pelisi tason jatkuva nousu. Viime vuoden kesällä piti rämpiä vielä futures-karsinnoissa ja nyt ranking riitti jo haastajatason pääsarjaan.

    Nyt vielä parit isot pisteet Kiinan futureista ja sitten haastajakisoihin pysyvästi. Pisterakennekin on niin mukava, että saat puoli vuotta totutella haastajakisojen tahtiin ihan rauhassa ilman paineita.

    Mielenkiintoinen loppukausi vielä jäljellä... :)

    VastaaPoista
  2. Onnea taas hyvistä peleistä!
    Ota iisisti noiden virhetuomioiden kanssa, niistä pulttaamalla saa vain oman pelin hajalle. Ei muuta kuin jäitä hattuun ja jurkkaa kehiin tyyliin "Ei tunnu missään".

    VastaaPoista