sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Heliövaara – Bai Yan 2-6, 6-4, 3-6

Harmin paikka! Tappio tuli, mutta elämä ja pelit jatkuu. Kovasta taistelusta ja yrityksestä huolimatta Bai oli tänään minua parempi. Ulkona satoi koko päivän, joten pelasimme finaalin sisällä nopealla alustalla, joka suosi ehkä hieman vastustajaa. Juttelin hänen kanssaan matsin jälkeen, ja hän sanoi treenanneensa koko juniori-ikänsä todella nopealla kentällä, joten nopea kenttä ei ainakaan häntä haitannut. Olen minäkin tosin nuorempana pelannut paljon nopeilla alustoilla, joten ei matsia voi missään nimessä laittaa vain alustan ja olosuhteiden piikkiin.

Olin matsin alussa aika pahasti pihalla pompun kanssa ja tein paljon virheitä takakentältä. Pidimme molemmat ensimmäiset kaksi syöttövuoroamme, mutta kuudennessa gamessa Bai sai breikattua minut ottelun siihen mennessä seitsemännellä murtopallollaan. Hän jatkoi vakuuttavasti ja mursi minut uudestaan vielä 2-5 –tilanteessa, joten ensimmäinen erä oli paketissa aika nopeasti ilman suurempaa epäselvyyttä kumpi siinä oli parempi.

Toisessa erässä jatkettiin aika paljolti siitä mihin ensimmäisessä jäätiin. Bai mursi minut heti ensimmäisessä pelissä ja uudestaan kolmannessa, joten hän johti aika nopeasti toista erää 4-0. Siinä vaiheessa ajattelin, että tästä ei nyt taida tulla yhtään mitään ja Bain etupallossa löin rystyohituksen niin kovaa kuin käsistä lähti puoliksi hällä väliä –asenteella, mutta se pysyikin sisällä ja jotenkin sain kaivettua tuon gamen itselleni. Tiedän kokemuksesta, että ei tosiaan ole kivaa hävitä syöttöä tuossa tilanteessa kun syötönpito olisi aikalailla sinetöinyt ottelun, joten päätin antaa itselleni vielä yhden mahdollisuuden. Muutin pelini sellaiseksi, että tulin jokaisesta mahdollisesta paikasta verkolle, ja sain näin pistettyä Baille hieman enemmän painetta. Sain verkkopelini kulkemaan ajatuksen lailla, volleyni menivät jatkuvasti ihan viivalle tai sen tuntumaan ja luin Bain ohitukset lähes joka kerta oikein. Bain syöttö alkoi myös hieman rakoilla paineen alla, ja sain murrettua Bain lopulta kolme kertaa peräkkäin tulemalla kakkossyötönpalautuksesta heti verkolle ja ykkössyötöstäkin niin nopeasti kuin mahdollista. Onnistuin pitämään vielä syöttöni 5-4 –tilanteessa pitkän gamen päätteeksi ja voitin lopulta toisen erän kuudennella eräpallollani.

Jatkoin kolmannessa erässä siihen mihin toisessa jäin ja mursin Bain syötön heti alkuun. Harmittavasti Bai kuitenkin alkoi palauttaa syöttöäni paremmin kolmannessa erässä ja yllätysmomenttia verkolle nousemisessani ei enää ollut. Bai sai murrettua minut heti takaisin, minkä jälkeen molemmat pitivät omat syöttönsä. 2-3 –tilanteessa Bai pelasi ja varsinkin palautti syöttövuoroni todella hyvin ja hän onnistui murtamaan minut uudestaan. Molemmat pitivät sen jälkeen syöttönsä ja Bai vielä kerran 3-5 –tilanteessa kahden ässän avustamana. Bai pääsi juhlimaan voittoa kahden ja puolen tunnin pelin jälkeen, ja minun unohtumaton nousuni 2-6, 0-4 –tilanteesta voittoon asti ei tällä kertaa toteutunut.

Päivän ottelu oli jälleen osoitus siitä, miten erikoinen laji tennis on ja miten nopeasti tilanteet matsin sisällä voivat muuttua. Ensimmäisen erän 2-2 –tilanteesta Bai voitti kahdeksan peliä peräkkäin, minkä jälkeen puolestani minä voitin seitsemän peliä peräkkäin. Peruslyöntini ja syöttöni olivat tänään aika pahasti kateissa, mutta pystyin silti tekemään ottelusta lopulta tiukan ja taistelemaan voitosta. Kämmeneni ajoitus oli aika hukassa nopealla alustalla, ja päädyin lopulta aika paljon vain slaissaamaan ja sekoittamaan peliä kämmenpuoleltani. Syöttööni olen kuitenkin eniten pettynyt tämän päivän pelissä. Ykköseni prosentti oli liian alhainen enkä saanut sillä suoria pisteitä onnistuessanikaan tarpeeksi. Täytyy kuitenkin antaa tunnustusta myös vastustajalle, hän osasi lukea syöttöjeni suunnan oikein todella usein, ja hänellä oli ihailtava ajoitus palautuksensa osumassa. Rystypelini toimi ihan kohtuullisesti, mutta vähän enemmän olisin toivonut pystyväni lyömään painavia moukarirystyjä, joita nopealla kentällä olisi ollut vaikea palauttaa. Minulla oli kuitenkin myös rystyni kanssa pieniä ajoitusvaikeuksia ja myös rystyni osumat olivat välillä vähän epäpuhtaita. Verkkopelini oli kuitenkin tänään siis varmasti elämäni parasta. On ilahduttavaa huomata, että harjoituksissa tehty työ näkyi viimein matsissakin. Volleyni olivat tarkkoja ja painavia, enkä tehnyt niissä juuri yhtään virhettä. Toivon, että saan tulevaisuudessa kehitettyä volleypeliäni vieläkin paremmaksi ja saan siitä itselleni kunnon vahvuuden.

Tämä kisa oli nyt siis tässä, ja olen kyllä ihan tyytyväinen finaalipaikkaankin. Tietysti aina harmittaa hävitä finaali, mutta toisaalta olisihan se tappio voinut huonolla pelillä tulla aikaisemminkin. Lähden huomenna aamulla bussilla kohti Shanghaita, jossa seuraavan viikon kisa pelataan. Sovimme tapaavamme Bain kanssa ensi viikolla uudestaan finaalissa, jolloin pääsen toivottavasti antamaan revanssin ja kuittaamaan tämänpäiväisen tappioni. Äitini tulee myös Shanghaihin tiistaina aamulla, joten ensi viikkoa minun ei tarvitse olla yksin. Äitini on ollut kanssani kisamatkalla kolmesti aikaisemmin; kahdesti Japanissa ja kerran Hollannissa ja noissa kisoissa pelini ovat menneet ihan mukavasti, joten toivottavasti ensi viikolla sama meno jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti