torstai 1. heinäkuuta 2010

Heliövaara - Cox 6-4, 4-6, 6-3 Heliövaara/Paukku - Boretti/Tveit 6-2, 6-2 Heliövaara/Paukku - Ask/Wolf 6-2, 6-2

Jes! Voitin tänään toisen kierroksen otteluni ja pääsen pelaamaan huomenna Timoa vastaan kvartsissa. Lisäksi pelasimme Juhon kanssa tänään sekä duppelin kvartsin että semin, joista molemmissa tuli myöskin voitto.

Peli Coxia vastaan oli tänään jotenkin erikoinen, mutta en oikein osaa selittää miksi. Molempien keskittymistaso herpaantui ottelussa useampaan kertaan ja pelin taso vaihteli paljon. Vaikka numerot olivat aika tiukat, matsissa oli yllättävän vähän taistelufiilistä, ja pelaaminen muistutti aika paljon vain pelailua. Hirveän vaikea selittää mitä haen takaa, mutta jotenkin matsin henkinen asetelma oli kummallinen.

Ottelu alkoi tasaisesti molempien pitäessä ensimmäiset kolme syöttövuoroaan ilman murtopalloja, mutta sitten Cox onnistui murtamaan minut onnistuneilla ohituslyönneillään. Sain kuitenkin heti vastamurron, pidin omani perään ja mursin vielä toistamiseen vieden ensimmäisen erän 6-4. Toinen erä alkoi minulta kuitenkin huonosti. Ajatukseni eivät meinanneet ollenkaan pysyä ottelussa, ja keskittymiseni katosi ihan täysin. Hävisin erän neljä ensimmäistä gamea selvästi ennen kuin pääsin taas takaisin peliin. 1-5 -tilanteessa pelasin muutaman pisteen hakien isoja ratkaisua vaikeista paikoista. Usein tällaisessa tilanteessa pystyy pelaamaan todella rennosti, ja voitinkin seuraavat kolme gamea palaten tosi hyvin. Voitin Coxin syöttäessä 4-5 -tilanteessa vielä kaksi ensimmäistä pistettä, mutta valitettavasti en pystynyt murtamaan toista kertaa putkeen.

Kolmas erä alkoi tasaisesti. Sain yhden murtopallon 2-1 -tilanteessa, mutta en onnistunut murrossa. Heti seuraavassa pelissä Coxilla oli yksi breikkipallo, mutta sain syötettyä siihen ässän ja pidettyä, ja 3-2 -tilanteessa mursin Coxin syötön. Pidin syöttöni 4-2 ja 5-3 -tilanteissa ja ottelu päättyi tunnin ja 45 minuutin pelin jälkeen.

Pelini oli tänään ehdottomasti parempaa kuin aikaisemmissa otteluissani täällä Gausdalissa. Syötin mallikkaasti ykköstä ihan reilusti ok prosentilla, ja sain aikaan reilusti yli kymmenen ässää. Takakentältä tein vielä muutaman virheen enemmän kuin yleensä, mutta tuntuma palloon alkaa olla ihan kohdallaan. Hyökkäsin tänään paljon verkolle hyvällä voittoprosentilla ja varsinkin rystyltä sain aikaan hyviä, painavia hyökkäyslyöntejä. Palautukseni kulki myös oikein hyvin ja painoinkin lähes poikkeuksetta reilusti päälle Coxin kakkossyötöstä. Mursin Coxin syötön tänään neljä kertaa viidestä breikkipallosta, ja kolme breikeistäni tuli suoralla rystypalautuswinnerillä. Kun itseluottamus on kohdallaan, uskallan tärkeissä paikoissa hakea itse ratkaisuja ja sehän kannattaa. Olen nyt löytänyt oikeanlaisen asenteen vastustajan kakkossyötön palauttamiseen ja lyön otteluissa paljon palautuswinnereitä niin rystyltä kuin kämmeneltäni.

Liikkumiseni ei tänään ollut aivan niin terävää kuin parhaimmillaan, mutta se johtuu varmaankin siitä, etten ole päässyt kahteen päivään pelaamaan sateen takia. Uskon kuitenkin, että huomenna liikkumiseni tulee olemaan paljon paremmalla mallilla, ja kun tuntumakin alkaa näillä kentillä löytyä, minulla on hyvä fiilis lähteä huomenna pelaamaan Timoa vastaan. Tässä on kuitenkin sellainen pikkujuttu, että en viitsi nyt pohtia huomista pelisuunnitelmaani tai taktisia juttuja, koska tiedän, että Timokin lukee tätä blogia. Eihän sitä kannata vastustajalle antaa turhaan vinkkejä, joten sanon vain, että yritän pelata huomenna omaa peliäni. Tiedä sitten mitä se mahtaa juuri huomenna olla! :)

Pelasimme tänään Juhon kanssa siis myös kaksi nelinpeliä. Ensimmäisessä vastassa oli hyvä norjalaispari, mutta varsinkin minun pelini kulki todella hyvin emmekä antaneet heille juurikaan mahdollisuuksia. Myös toinen duppeli sujui ihan mukavasti. Harvoin on päässyt näin helpolla futuren finaaliin, kun suuri osa pelaajista haluaa lähteä kotiin niin pian kuin singelit on loppu, joten he eivät tulleet ollenkaan mukaan tai sitten luovuttivat tai hävisivät tahallaan ottelunsa. Mutta sehän ei meitä Juhon kanssa suuremmin haittaa, vaan pelaamme siis huomenna finaalissa ruotsalaisparia Bergman/Borg vastaan.

Huomiseen ohjelmaan on viime päivien sateiden takia laitettu myös singelin semifinaalit, joten huomisesta voi tulla taas kolmen ottelun päivä. Minun ja Timon ottelun voittaja kohtaa iltapäivällä voittajan ottelusta Paukku/Sadecky, joten toinenkin suomalaiskohtaaminen on huomenna mahdollinen. Nyt menen kuitenkin nukkumaan, jotta kroppa palautuu kunnolla tämän päivän peleistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti