tiistai 20. heinäkuuta 2010

Heliövaara - Ryderstedt 3-6, 2-6 Heliövaara/Paukku - Bazunov/Karusevich 6-2, 6-1

Tappio tuli tänään kaksinpelissä ensimmäisellä kierroksella, mutta nelinpelissä pelit jatkuu. Aloitin Ryderstedtiä vastaan ihan mukavasti, syöttö kulki mainosti ja peruslyönnitkin lähtivät mukavasti mailasta. Minulla olikin 2-2 -tilanteessa yksi murtopallo, mutta iso kakkossyötönpalautukseni rystyltä suuntautui aavistuksen leveäksi. Heti seuraavassa gamessa hävisinkin sitten syöttöni, ja erä ratkesi tuohon yhteen breikkiin. Toisessa erässä menetin syöttöni kahdesti, ensimmäisessä gamessa ja 1-3 -tilanteessa. En saanut murrettua kertaakaan Ryderstedtin syöttöä ottelun aikana, joten suhteellisen tasaiseen otteluun tuli siis aika selvät lukemaan.

Vaikka peli oli näennäisen tasaista, ei minulla ollut kuitenkaan realistisia mahdollisuuksia tänään voittoon. Massakentällä en pääse käyttämään vahvuuksiani ollenkaan niin hyvin kuin kovalla, ja myös liikkumisestani ikään kuin häviää teho. Kovalla pystyn liikkumaan hyvin, mutta massalla pelini yksi suurimmista heikkouksista on liikkuminen. En myöskään saa takarajan takaa tuotettua palloon riittävästi vauhtia, vaan halutessani saada vastustajalleni kiireen aikaiseksi tykkään ennemmin ottaa palloa aikaisin, mikä ei massalla ole kovin helppoa. Toki myös viimeisen vuoden aikaiset vähäiset treenimäärät massalla vaikuttavat siihen, ettei pelini tunnu tällä alustalla omalta. Massalla pärjäävät pelaajat pelaavat lähes kaikki samantyylisesti, ja minä en siihen joukkoon kyllä kuulu. Tänäänkin jäin armotta alakynteen lähes kaikissa takakentän palloralleissa, jolloin Ryderstedt pääsi juoksuttamaan minua kulmasta kulmaan. Täytyy sanoa, että hän kyllä pelasi todella hyvin ja ansaitsi täysin voittonsa.

Nelinpelissä olimme Juhon kanssa selvästi vastustajiamme parempia ja otimmekin selvän voiton. Emme hävinneet yhtään omaa syöttöämme, ja peruspelimme riitti tänään vallan mainiosti. Huomenna vastus kuitenkin kovenee selvästi, kun saamme vastaamme eestiläisparin Kunnap/Zopp. Pelasimme heitä vastaan Ryderstedtin kanssa voitokkaasti viime viikolla, joten toivottavasti saamme Juhon kanssa jatkettua samalla fiiliksellä huomenna. Matsimme on viimeisenä otteluna keskukentällä luultavasti joskus kello 17 aikaan.

Tänään heräsin aamulla aikaisin, jotta kroppani olisi täysin hereillä matsin alkaessa ja löin aamupallottelun ranskalaisen Michonin kanssa. Matsini kesti noin puolitoista tuntia, minkä jälkeen kävin suihkussa ja Juhon, Maxin ja Iljan kanssa syömässä samalla grillillä kuin eilen, tällä kertaa kanafileen. Nelinpelimme alku viivästyi jonkin verran, ja pääsimme aloittamaan vasta puoli kuudelta, mutta pelasimme nopeasti ja olimme jo seitsemältä takaisin hotellilla. Kävimme Timon kanssa syömässä taas Vapianossa pitsat ja pastat illalliseksi, jonka jälkeen olikin jo pian aika mennä iltarutiinien jälkeen nukkumaan. Huomenna täytyy taas herätä aikaisin, kun toimin jälleen aamusparrarina sekä Juholle että Timolle.

Unohdin ottaa tänään kuvia kentistä, mutta huomenna sitten!

1 kommentti:

  1. Terve Harri,
    ja aluksi suuret kiitokset aivan hämmentävän erinomaisesta blogistasi, jota olen innolla lueskellut alusta asti. Kuten itsekin totesit, blogin aloitushetki osui aika nappiin; olet "joutunut" raportoimaan lähes pelkästään menestyksestä, josta vielä onnittelut. Toivottavasti jaksat pitää blogia vaikkei menestys koko ajan näin hurjaa olisikaan. Myönnän aluksi ajatelleeni, että tuo sadan joukkoon tähtääminen on kyllä liian kova tavoite, mutta olet osoittanut että ihan mahdollistahan se onkin; hienoa ja tsemppiä!

    Se miksi oikeastaan heräsin kommentoimaan johtui kommentistasi, että et oikein viihdy / saa peliäsi kulkemaan massalla. Edustan koulukuntaa, jonka mielestä massa on tenniksen "perusalusta" ja sillä pelaaminen kehittää muidenkin alustojen peliä, jos ei muuten, niin ainakin massan jälkeen monet asiat tuntuvat muilla alustoilla huomattavasti helpommilta, joka taas usein antaa mukavaa boostia pelaamiseen. Tästä johtuen toivoisin, ettet nyt ainakaan kokonaan hylkäsi massaa ja samalla "muistutan", että ensimmäiset isot atp-pisteesi otit viime elokuussa juuri massalla. Voisi kuvitella, että mies joka menee 15-tonnisen finaaliin rankilla 1400+ olisi varsinainen massaspesialisti.!? :-)
    Jos ehdit ja viitsit, voisit vielä vaikka aihetta kommentoida. (esim. mitenkäs siellä Hollannissa massalla niin mainiosti meni).

    ystävällisin terveisin antti

    VastaaPoista