keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Heliövaara - Gorcic 6-4, 6-2

No niin, nyt on myös kaksinpelit avattu täällä Kuressaaressa voitollisesti. Alku oli hieman vaikea, ja olinkin 2-4 tappiolla ensimmäistä erää ennen kuin sain juonesta paremmin kiinni. Kovan helteen seurauksena kentät ovat todella kuivat ja kovat, joten liikkuminen on aika haastavaa. Lähdöissä ja suunnanmuutoksissa kengät sutivat helposti ja kulmista on vaikea päästä takaisin keskelle. Myös pallon pomppu on aika nopea ja varsinkin slaissi liukuu kentän pinnasta ihan kuin nopealla kovalla kentällä. Onneksi tasapainoni oli tänään kuitenkin ainakin parempi kuin vastustajallani ja pystyin kontrolloimaan peliä parempana liikkujana.

Sain siis breikattua takaisin 2-4 -tilanteessa ja vielä uudemman kerran 4-4 -tilanteessa pitkän gamen jälkeen pitäen syöttöni helposti erän loppuun. Toinenkin erä alkoi ihan tasaisesti ennen kuin sain murrettua 2-2 -tilanteessa ja vielä toisen kerran pari gamea myöhemmin. Toisen erän lopussa Gorcicin usko voittoon alkoi hieman laantua, ja pystyin pitämään otteen hyvin itselläni loppuun asti.

Syöttöni oli tänään ihan mukavassa tikissä ja muukin peli alun käynnistymisvaikeuksien jälkeen. En alussa päässyt varsinkaan kämmenelläni hyviin jalka-asentoihin ja kämmenvirheitä tuli aivan liikaa, mutta onneksi sain jalkani herätettyä parempaan liikkeeseen pienen raivon avulla. Gorcic käytti aika paljon rystyslaissia, mutta olin todella ilahtunut huomatessani, että vastatessani takaisin slaissilla pääsin lähes poikkeuksetta niskanpäälle omilla hyvillä slaisseillani. Päästessäni hyökkäämään voitin pisteen hyvällä prosentilla, mutta en joutunut yleensä kovin suuriin vaikeuksiin puolustamallakaan. Välillä Gorcic haki isoja kämmeniä, joskus hän niissä onnistui, mutta usein hän myös yritti liikaa ja teki virheen. Luulen, että pääsin hyvin Gorcicin pään sisään ja sain hänelle sellaisen tunteen, että hänen pitää pelata taitojensa ylärajoilla voittaakseen minut. Ja kun hänellä ei tänään ollut sellainen päivä, selvitin minä ottelun alun jälkeen suuremmitta vaikeuksitta.

Kävimme tänään lyömässä Micken kanssa kello 11, mutta se osoittautui kyllä hieman liian aikaiseksi. Kentälläni pelattiin ensimmäistä peliä pari minuuttia yli neljä tuntia(!) ja toistakin yli kaksi, joten pääsin kentälle vasta neljän jälkeen. Onneksi kävimme ostamassa kaupasta hyvät makaronilaatikkolounaat, jotta energiaa riitti pelin aikana. Matsin jälkeen ehdin nähdä pari viimeistä gamea Micken pelistä, jonka jälkeen tulin hotellille, ja menimme Micken kanssa illalliselle.

Täällä ei tunnu ravintoloissa palvelu pelaavan juuri ollenkaan, ja tänäänkin odottelimme alkupalasalaatteja tunnin tilauksen jälkeen. Salaatti ja pääruoan possu olivat vielä kaiken lisäksi sen verran luokattomia suorituksia, että en viitsinyt edes kuvia ottaa. Jotenkin paikalliset ravintolat eivät pysty ollenkaan vastaamaan kesäsesongin tuomaan ihmismäärään, joka koostuu pääasiassa suomalaisista turisteista, joille voi näköjään tarjota lähes mitä vain. Yhdessäkään ravintolassa tarjoilijat eivät ole viitsineet edes hymyillä saati sanoa hei, joten saa nähdä siirrynkö ostamaan kaikki ruokani valmiina kaupasta. En tosiaankaan viitsisi joka ilta syödä kahta tuntia pahaa ruokaa. Tai sitten minun täytyy vain löytää se hyvä ravintola.

Huomenna minulla on vuorossa sekä kaksin- että nelinpelin toiset kierrokset. Singelissä saan vastaani eestiläisen villikorttilaisen Mikk Irdojan, joka on minulle tuttu jo junioripeleistä. Kai näin voi sanoa, mutta en olisi paljoa parempaa arpaonnea voinut toiselle kierrokselle pyytää. Täytyy kuitenkin huomenna muistaa keskittyä hyvin koko matsin ajan, ja välttää ottelun tekemistä itselleen vaikeaksi. Kaikki tämänkin kisan pelaajat osaavat kuitenkin pelata. Kaksinpelini on huomenna ensimmäisenä otteluna ykköskentällä kello 10.

Illalla ei ennen kello 17 pelaamme Michaelin kanssa vielä duppelin kvartsin ihan pahaa ukrainalais-uruguaylaista Agafonov/Felder paria vastaan. Siinä ottelussa meidän tulee molempien olla hyvin hereillä ja aktiivisia verkolla, jotta saamme pelin otteen itsellemme. Olemme kuitenkin varmasti paha pari myös vastustajillemme, joten ihan hyvä duppeli on odotettavissa. Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti