perjantai 16. heinäkuuta 2010

Heliövaara - Lobkov 3-6, 3-6 Heliövaara/Ryderstedt - Kunnap/Zopp 6-2, 7-6(5)

Tästä päivästä tuli hieman kaksijakoinen. Kaksinpelissä en tänään pystynyt aivan parhaimpaani, mutta nelinpelin finaalipaikka kyllä paikkasi tilannetta ihan mukavasti.

Ottelun alku Lobkovia sujui hyvin, ja sain heti ensimmäisessä gamessa murron. 2-1 -tilanteessa Lobkov mursi kuitenkin takaisin, mutta vastasin takaisin samalla mitalla. 3-2 -johdon jälkeen en kuitenkaan saanut ensimmäisessä erässä enää yhtään gamea, vaan hävisin syöttöni vielä kaksi kertaa. Toinen erä alkoi tasaisesti molempien pitäessä ensimmäiset kolme syöttövuoroaan, mutta sitten Lobkov mursi minut 3-3 -tilanteessa ja vielä kerran 3-5 -tilanteessa. Matsi oli ohi noin puolessatoista tunnissa.

Lobkov oli tänään minua parempi massapelaaja, siitä ei pääse mihinkään. Ensimmäisessä erässä yritin liikutella häntä takakentältä ja sekoittaa peliä, mutta varsinkin hänen hyvällä pituudella tullut painava rystykrossi aiheutti minulle vaikeuksia. Minulle on vaikeaa lyödä rystyä hyvin, jos vastustajan lyönnit ovat melko kierteettömiä, ja joudun silloin vain ohjaamaan palloa joko krossina tai linjaa. Jyrkkien kulmien ja yläkierteen lyöminen on suoriin lyönteihin minulle paljon vaikeampaa kuin yläkierteisiin lyönteihin. Pelinkuva oli siis ensimmäisessä erässä se, että Lobkov oli koko ajan palloralleissa hieman niskanpäällä ja lopulta jompikumpi teki virheen, alussa se oli hän, lopussa minä. Ensimmäisessä erässä nähtiin todella vähän winnereitä lähes jokaisen pisteen päättyessä virheeseen. Syöttöä lukuunottamatta taisin lyödä ensimmäisessä erässä kolme winneriä.

Toiseen erään lähdin uudella taktiikalla, kun huomasin, että voitin todella ison osan pisteistä noustuani verkolle. Pelasin voimakkaasti eteenpäin menevää peliä ja tulin ylös myös kakkossyötönpalautuksista. Pidin toisessa erässä ensimmäiset kolme omaani helposti, kun taas Lobkovin syötöissä breikin tuoksu leijaili vahvana ilmassa. Harmittavasti hän kuitenkin onnistui parissa haamuohituksessa 3-3 -tilanteessa ja sai murron aika puskista. Hävisin vielä taas kerran syöttöni 3-5 -tilanteessa lähinnä omilla virheilläni. Jos nyt positiivisia asioita haluaa ottelusta kuitenkin hakea, niin verkkopelaamiseni oli tänään ihan hyvää. Vielä pikkaisen lisää kokemusta ja harjoittelua siihen, niin pystyn tarvittaessa nousemaan verkolle vaikka jatkuvasti juuri Lobkovin tyylisiä vastustajia vastaan, joille en pärjää takakentältä. En myöskään mielestäni syöttänyt mitenkään erityisen huonosti tänään, Lobkovin palautukset vain onnistuivat välillä aika uskomattomankin hyvin. Liikkumisessa massalla hän oli minua selvästi parempi, mutta tämä oli vasta ensimmäinen massakisani yhdeksään kuukauteen, joten tästä on varaa parantaa.

Nelinpelissä parini Michael oli tänään varsinkin ensimmäisen erän kunnon liekeissä. Hän pommitti palautuksia täysillä ja volleyt koko ajan läpi eikä minun tarvinnut huolehtia kuin pallon saamisesta kenttään ja sitä kautta Mickelle. Mursimme Zoppin syötön kahdesti ensimmäisessä erässä. Toisen erän alkuun minulle tuli kuitenkin huono oma syöttövuoro, jonka onnistuimme onneksi kuitenkin paikkaamaan 2-3 -tilanteessa. Zoppin syötössä 5-4 -tilanteessa meillä oli kaksi matsipalloa ja Kunnapin syötössä 6-5 -tilanteessa kolme, mutta emme onnistuneet käyttämään noita mahdollisuuksia. Tie breakissa edettiin tasatahtia ihan loppuun asti, ennen kuin Zopp teki 5-5 -tilanteeseen volleyvirheen ja 6-5 -tilanteeseen helpon kämmenvirheen. Olimme molemmat Micken kanssa hyvin helpottuneita, kun onnistuimme viimein voittamaan kuudennella ottelupallolla. Micken taso ehkä pikkaisen laski loppua kohti, mutta minun vastaavasti nousi. Kunnap/Zopp parin voittaminen oli meiltä oikein hyvä suoritus ottaen huomioon, että he voittivat viime viikonloppuna Davis Cupissa duppelin todella selvästi bosnian paria vastaan ja eilenkin he laittoivat katsomoon kovanluokan espanjalaisen parin.

Huomenna on siis jäljellä enää nelinpelin finaali, jonka jälkeen tämä viikko alkaa osaltani olla paketissa. Finaalissa vastaamme tulee latvialaispari Juska/Pavlovs, jotka ovat molemmat erittäin hyviä nelinpelaajia. Omissa syöttövuoroissamme olemme olleet koko turnauksen ajan vahvoilla ja palautamme myös hyvin, joten suurta hätää meillä ei pitäisi olla. Toivotaan, että Juska häviää tiukasti oman kaksinpelinsä aamulla, ja me saamme hyvän, positiivisen fiiliksen päälle, niin meillä on hyvät mahdollisuudet voittoon. :)

Tänään söin aamupalan yhdeksän aikaan ja löin Michaelin kanssa kello 11. Singelini alkoi noin 12.30, minkä jälkeen pyöräilin takaisin hotellille. Vatsani halusi tänään ehdottomasti jotain vähän tukevampaa ruokaa lounaaksi, joten hain kioskilta itselleni kebabin riisillä. Sepä oli oikein hyvää. Vein iltapäivällä pyöräni takaisin vuokraamoon ja kävelin kentille ennen 17.30 alkanutta duppeliamme. Illallisen söin tänään matsin jälkeen klubilla, jossa tarjottiin grillattuja hampurilaisia grillattujen perunoiden kanssa. Hain kaupasta vielä vähän pähkinöitä ja juotavaa illaksi ennen hotellille palaamista. Illalla täyttelin Pekingin challengeriä varten vaikka mitä kaavakkeita viisumihakemuksesta akreditointilomakkeisiin vielä ennen nukkumaanmenoa.

Duppelifinaali on huomenna ei ennen kello 15.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti