perjantai 2. heinäkuuta 2010

Heliövaara - Nieminen 6-4, 4-6, 6-4 Heliövaara - Sadecky 6-7(5), 2-6 Heliövaara/Paukku - Bergman/Borg 6-3, 1-6, 10-7

No niin, Norjan reissun pelit on nyt pelattu. Harmi homma, että kaksinpelissä jouduin taipumaan sveitsiläiselle, mutta onneksi duppelin voitto lämmittää mieltä ihan mukavasti. Kovia päiviä nämä kolmen ottelun päivät, mutta suunnilleen samahan se on kaikille pelaajille.

Päivän ensimmäinen ottelu oli siis Timoa vastaan, eikä matsi ollut todellakaan helppo. Ensimmäisessä erässä mursin kolmannessa pelissä Timon syötön, mutta Timo tasoitti kolmeen-kolmeen vastamurrolla. 4-4 -tilanteessa onnistuin uudestaan murrossa ja pidin syöttöni vieden erän 6-4. Toinen erä alkoi vaatimattomasti neljällä peräkkäisellä murrolla ennen kuin Timo piti omansa 2-2 -tilanteessa. Aina 4-5 -tilanteeseen asti edettiin syötönpidoilla ennen kuin hävisin syöttöni oltuani 40-15 johdossa. Käsittämättömin seikka toisessa erässä oli kuitenkin se, että minulla oli erän jokaisessa Timon syöttövuorossa breikkipalloja, mutta silti Timo pystyi kääntämään erän itselleen. Kolmas erä muistutti enemmän ensimmäistä erää. Mursin Timon syötön 1-1 -tilanteessa, mutta hävisin syöttöni heti perään. 3-3 -tilanteessa onnistuin uudestaan murrossa, ja onnistuin sen jälkeen pitämään kaksi viimeistä syöttövuoroani. Matsi kesti kaksi tuntia ja 55 minuuttia.

Timoa vastaan pelatessani pelistä tulee aina melko hämärää. En jostain syystä uskaltanut tänään nousta verkolle juuri ollenkaan, vaan yritin saada Timon tekemään virheitä lyömällä paljon normaalia enemmän slaissia ja hiljaisia tempoa laskevia lyöntejä. Pelasimme paljon pitkiä pisteitä, mikä ei välttämättä ollut hirveän hyvä juttu seuraavaa kierrosta ajatellen, mutta puolustamme molemmat sen verran hyvin, että läpilyöminen on vaikeaa. Kummankaan syöttöpeli ei ollut tänään kovin hääppöistä, mutta ainakin Timo palautti sen verran hyvin, että en päässyt kovin usein painostamaan hyvienkään syöttöjen jälkeen, vaan jouduin rakentamaan pisteen alusta asti uudestaan. Olen tyytyväinen, että pystyin kuitenkin voittamaan ottelun kolmessa erässä, vaikka toisessakin erässä minulla oli kyllä mahdollisuuksia. Pystyin kokoamaan keskittymiseni kolmannen erän alussa, ja ottelun viimeinen game olikin ehdottomasti paras gameni tänään.

Kolmen tunnin lounastauon jälkeen oli aika astua taas kentälle Sadeckya vastaan. Ensimmäinen erä eteni ilman syötönmurtoja; minulla oli kolme breikkipalloa 1-1 -tilanteessa ja Sadeckylla kaksi 5-6 -tilanteessa, mutta tie breakiin siis päädyttiin. Se oli tämän ottelun kannalta hyvin ratkaisevassa roolissa, ja harmittavasti sähläsin muutaman helpohkon pallon ja hävisin 5-7. Toisen erään sain huonoimman mahdollisen alun häviämällä heti ensimmäisen syöttöni ja 1-3 -tilanteessa Sadecky mursi minut vielä toiseen otteeseen. En saanut siis murrettua hänen syöttöään kertaakaan ottelun aikana.

Jalkani alkoivat toisessa erässä painaa sen verran, etten enää päässyt tarpeeksi hyviin lyöntiasentoihin varsinkaan Sadeckyn pahoihin slaisseihin ja aloin tehdä liikaa virheitä. Ensimmäisessä erässä pelasin omat syöttövuoroni todella hyvin, mutta Sadecky syötti niin hyvin, etten saanut murtoa aikaiseksi. Tuoreilla jaloilla olisin saattanut jaksaa liikkua huolellisemmin, mutta en tiedä olisiko se minua auttanut otteluvoittoon asti. Kämmeneni toimi oikein mukavasti Sadeckyn slaisseihin ja nousin paljon verkolle, mutta valitettavasti takakentän pallorallit jäivät ottelussa aika vähiin. Pientä huolellisuutta jäin otteissani kaipaamaan.

Vartin tauon jälkeen vuorossa oli vielä päivän päättävä nelinpelin finaali. Ensimmäisessä erässä pelasimme Juhon kanssa ihan kohtuullisesti, mutta ruotsalaiset kyllä antoivat meille pari murtoa ilmaiseksi. Toisessa erässä ruotsalaisten palautukset kulkivat lähes uskomattoman hyvin ja meidän keskittymisemme hieman herpaantui, joten erä meni vastustajille aika nopeasti. Pidimme erätauolla taktisen vessatauon, ja vaikka ruotsalaiset johtivat kolmannen erän super tie breakia aina 6-5 -tilanteeseen asti, saimme me sen jälkeen vielä viimeisen puristuksen itsestämme irti ruotsalaisten hieman kipsatessa paineen alla. Olo oli todella helpottunut, kun ruotsalaisten palautus karkasi pitkäksi matsipallossa.

Nelinpelin osalta tämä reissu ei olisi paremmin voinut mennä. Kaksi kisavoittoa peräkkäin on kova suoritus, ja 54 pistettä tuntuu rankingissakin ihan mukavasti. Olemme Juhon kanssa hyvin toisiamme täydentävä pari, ja saamme matseihin hyvän fiiliksen päälle. Pelaamme seuraavan kerran yhdessä Tallinnassa kahden viikon päästä. Kuressaaren kisaan viikon päästä sain sovittua itselleni pariksi ruotsalaisen Michael Ryderstedtin.

Kaksinpelissä suoritukseni oli ihan kohtuullinen. Tottakai ensimmäisen kisan tappio ensimmäisellä kierroksella jäi harmittamaan, mutta tämän viikon semi oli jo hyvä suoritus. Näistä Norjan kisoista tuli tänä vuonna todella kovatasoiset aikaisempiin vuosiin verrattuna, joten siihenkin nähden semifinaali on ihan hyvä saavutus.

Lennämme Timon ja Juhon kanssa täältä kotiin nyt lauantaina, ja jatkan varmaankin maanantaina taas treenien merkeissä massakentällä. Ensi viikon ohjelmani on vielä hieman auki, mutta aion treenata paljon, jotta saan tatsini kuntoon massalle. Kello ehti tulla tässä jo aika paljon, joten nyt minun pitänee kuitenkin mennä nukkumaan. Palaan taas asiaan varmasti ensi viikolla.