lauantai 22. toukokuuta 2010

Heliövaara/Paukku - Peya/Slanar 4-6, 7-6(10), 9-11


Voi hitsi! Hävittiin tiukkaakin tiukemmin duppelin semi! Toisaalta oli uskomatonta, että saimme ottelun vietyä edes kolmanteen erään, mutta toisaalta sitten harmittaa, ettemme kyenneet lopulta aivan voittoon asti puristamaan. Minä en pelannut aivan omalla tasollani ensimmäistä puoltatoista erää, mutta sen jälkeen sain juonesta kiinni. Juho pelasi todella hyvin koko ottelun. Varoitan jo etukäteen, että tämän ottelun selostus voi olla todella pitkä!  :D
 Ottelu eteni alusta asti tiukkana, ensimmäisen erän vastustajat saivat yhdellä murrolla. Toisen erän alussa meillä oli monta murtopalloa heidän syötöissään, mutta niin vain kävi, että he saivat sen ensimmäisen murron. Me pystyimme kuitenkin murtamaan takaisin 3-4 –tilanteessa Peyan syötön, ja loppuerän molemmat pitivät syöttönsä. Sitten alkoi kuitenkin ehkä huikein tie break, minkä minä olen ikinä pelannut. He pääsivät nopeasti 4-0 johtoon ja saivat ensimmäinen ottelupallon 6-3 -tilanteessa heidän syöttäessään. Pelattiin pitkä piste, jossa me taistelimme heidän volleynsa takaisin takakentältä. Lopulta Peya löi stopparin, johon Juho kuitenkin ehti. Juhon lyöntinsä olisi lentänyt varmaan takaseinään, mutta Slanar ei saanut mailaansa pois edestä, vaan pallo osui hänen mailansa pokaan. Seuraavan pisteen taistelimme taas takakentältä, ja lopulta Juho löi keskeltä läpi. Tilanne oli siis 5-6, minun syöttö. Syötin ässän t-pisteeseen, syöttö näytti ehkä hieman leveältä, mutta linjatuomarille kävi jotain, eikä hän saanut ääntä kurkustaan eikä hän näyttänyt mitään kädellään. Päätuomari keskusteli linjatuomarin kanssa hetken, ja päätti tuomita syötön ulos. Sehän ei meitä miellyttänyt, mutta tuomari pysyi kannassaan. Sattumalta kisan referee seisoskeli kentän vieressä, ja Juho pyysi hänet selvittämään tilannetta. Hän puhui päätuomarin kanssa, ja sanoi, että syöttö tuomitaan leveäksi, mutta me jatkoimme tilanteen selvittämistä. Referee jututti myös linjatuomaria, ja lopulta syöttö hyväksyttiin ässäksi! Ihme tilanne! En ihan tarkasti muista seuraavia paria pistettä, mutta meillä taisi olla eräpallo 7-6 –tilanteessa. 8-7 –tilanteessa heillä oli ottelupallo, mutta Slanar löi kämmenvolleyn aivan verkon päältä verkkoon ja ottelu jatkui. He saivat taas omassa syötössään ottelupallon 9-8 –tilanteessa, mutta Juhon palautus linjaa pitkin otti mukavasti osuman verkkonauhaan ja pomppasi Peyan mailan yli. 9-9 –tilanteessa me olimme takana ja he verkolla, kun Peyan volley karkasi pari metriä pitkäksi, mutta mitä tapahtuikaan, pallo osui Juhon kenkään ja piste meni heille! Minä syötin 9-10 tilanteessa, ja pelasimme pitkän pallon, joka päättyi minun kovaan kämmeneen verkolla ollutta Peyaa päin, pallo otti taas osuman verkkonauhaan eikä Peya ehtinyt reagoida. Me pelasimme erän kaksi viimeistä pistettä loistavasti, ja tuuletimme hyvällä fiiliksellä erävoittoa.
Kolmas erä alkoi meiltä pikkaisen huono-onnisesti, pari aivan pikkuisen leveää lyöntiä ja tilanne oli 6-9, Slanarin syöttäessä. Juho palautti jälleen hänen ykkösen linjaa pitkin, ja kappas vain, pallo meni verkkonauhan kautta Peyan ohi! Sehän sopi! Minä onnistuin Slanarin kakkossyöton palautuksessani erinomaisesti, ja se viuhui heidän välistään läpi. Juho syötti 8-9 –tilanteessa, minä menin väliin, ja pallo tuli suoraan minua kohti. Tasapainoni vähän horjahti, mutta sain polviltani lyötyä hyvin hämärän kahdenkäden volleyn, josta tuli vahingossa melko hyvä stoppari, jonka Slanar sai palautettua lobbina, mutta minä smashasin läpi. 9-9 –tilanteessa menin Juhon syötöstä taas väliin, pallo tuli jälleen aivan suoraan minua kohti, mutta tällä kertaa en valitettavasti saanut aikaiseksi yhtä onnekasta volleyta, vaan pallo jäi verkkoon. Heidän kymmenennessä ottelupallossaan Juho palautti oikein hyvän krossipalautuksen, mutta Peya löi vielä paremman puolivolleystopparin, johon meillä ei enää ollut mitään asiaa ehtiä. Taistelimme kovaa ja viimeiseen asti, tällä kertaa palkinto jäi vain saamatta. Voimme kuitenkin olla tyytyväisiä esitykseemme kovaa paria vastaan, ja kuten monesti, duppelit ovat todella pienestä kiinni. Matsi olisi varsin hyvin voinut päättyä jo toisessa erässä. Meidän peliesityksemme oli rentoa, mutta aktiivista ja energistä, ja ehkä osittain Juhon ansiosta minäkin löysin takakentän peliini ihan erilaisen otteen kuin aiemmin. Löin palautuksesta alkaen kaikki peruslyöntini paljon kovempaa kuin yleensä duppelissa, ja se tuntui toimivan. En tehnyt ainakaan enempää virheitä kuin yleensä, ja vastustajat olivat usein vaikeuksissa verkolla, kun painoin vain kovaa suoraan heitä päin. Reagointiaika jää vähäiseksi, ja suoraan päin toista lyödessä myös oman lyönnin riski on paljon pienempi. Koreassa parini Adam Feeney käytti suoraan päin lyöntiä paljon ja menestyksekkäästi, joten ehkä opin myös häneltä jotain.
Joka tapauksessa näistä nelinpeleistä jäi hyvin positiivinen fiilis, ja uskon, että meidän kannattaa tulevaisuudessakin pelata nelinpeliä yhdessä Juhon kanssa. Pelimme täydentävät toisiaan hyvin, ja myös henkisesti toimimme hyvin yhteen. En ole kovin paljon aiemmin ollut Juhon kanssa yhdessä kisoissa, mutta toivottavasti voisimme tulevaisuudessa pelata useammin samoja kisoja. Myös kaksinpelini menivät ihan ok, vaikka tappio tulikin jo karsinnan toisella kierroksella. Vastustajani Copil on edelleen mukana kisoissa, ja on osoittanut näissä kisoissa olevansa kovan luokan pelaaja. Eivät ne erot Futureista Challengereihin ole aina niin suuria kuin sitä välillä luulee. Tässä kisassa ei kukaan ole mielestäni esittänyt mitään mahdottoman hyvää peliä, ja en näe, etten pystyisi haastamaan ketä vaan tämän kisan pelaajaa. Meillä on Juhon kanssa ollut paljon aikaa seurata pääsarjan otteluita, ja olen oppinut näissä kisoissa paljon. Sanoisin, että olen saanut tästä kisasta taas myös lisää itseluottamusta.
Olemme syöneet tämän viikon lounaat joka päivä klubilla, missä ruoka on ollut ihan kohtuullista, mutta iltaisin olemme käyneet aina kaupungilla syömässä. Pizzat ja pastat ovat täällä italialaiseen tapaan loistavia, eikä kertaakaan ole tarvinnut pettyneenä poistua ravintolasta. Söin yhden elämäni parhaista pizzoista eilen illalla, eikä tunnelmaa haitannut edes tämä uskomaton kommentti ravintolan menussa:



Juhon oli tarkoitus jatkaa täältä suoraan Alessandrian challenger-karsintoihin 150 kilometrin päähän, mutta karsinnoista tuli uskomattoman kovatasoiset, eikä Juho mahtunut mukaan. Niinpä hän tulee minun kanssani huomenna takaisin Suomeen. Lähdemme aikaisin aamulla 6.17 lähtevällä junalla Milanoon, jossa meitä odottaa lentokenttäbussi Malpensan lentokentälle ennen lentoja Suomeen. Juhon onnistui saada lippu Finnairin suoraan lentoon Helsinkiin, minä lennän Air Dolomitilla Muncheniin, josta jatkan Lufthansalla Helsinkiin. Meidän lentomme lähtevät mukavasti lähes samaan aikaan, joten voimme matkustaa Milanoon yhdessä. Minä pidän Suomessa muutaman päivän tauon tenniksestä, teen hieman fysiikkaa, ja treenaan tennistä taas viimeistään keskiviikkona. Yritän pitää blogiani ajan tasalla taas kotoa, mutta laitan tähän loppuun vielä kuvan klubin hellyttävistä kilpikonnista, jotka tässä kuvassa ottavat aurinkoa. Ne kuulemma asuvat omassa ulkoasuinpaikassaan ympäri vuoden, veden lämpötila pidetään sopivana, ja ne viihtyvät hyvin talvellekin. Jostain syystä niin kuin kuvasta näkyy, ne haluavat koko ajan kiivetä toistensa päälle, mutta muuten ne vaikuttivat todella ystävällisiltä eläimiltä.


1 kommentti:

  1. Mielenkiintoiset käänteet. Hyvä taistelu! Karsinnoissa oli hyvä voitto taas Evansista. Oon kerran nähnyt kaverin peliä, ja näytti tosi hyvältä.
    Oletko suunnitellut kesän ohjelmaa? Laitapa siitä muutama rivi, niin tiedetään seurata!

    VastaaPoista