lauantai 15. toukokuuta 2010

Heliovaara - Chris Eaton 6-2, 6-4 Heliovaara - Marius Copil 1-6, 5-7


Harmin paikka, etteivät kisat jatku kaksinpelin osalta enää huomenna. Tänään oli vuorossa taas aikainen aamuherätys ja aamupalan jälkeen kuljetus kentille. Tapasin siellä Juhon, joka asuu tällä hetkellä vielä eri hotellissa minun kanssa, ja meitä odotti jokaisen tennispelaajan inhoama näky, kentät märkinä.



Jouduimme odottelemaan kaksi ja puoli tuntia kenttien kuivumista, ja lopulta vartin yli yksitoista pääsimme hetkeksi lyömään ennen kello puoli kaksitoista alkanutta peliäni. Pelini kulki oikein mukavasti; syötin hyvin, jalat liikkuivat vaivattomasti ja tein vain vähän virheitä. Mursin Eatonin syötön kaksi kertaa peräkkäin ensimmäisen erän 1-1 tilanteessa, ja jatkoin toisen erän alun erittäin hyvin ottamalla 3-0 –johdon kahdella breikillä. 4-1 –tilanteessa Eaton sai toisen breikin takaisin, mutta minun itseluottamukseni johtoasemassa pelatessani on kohdallaan, ja sain pidettyä loput syöttövuoroni. Verkkopelini toimi koko ottelun mainiosti, ja minusta tuntui, että voitin lähes jokaisen pisteen verkolle hyökätessäni. Lisäksi sain Eatonin kovat syötöt takaisin hyvällä prosentilla ja aika painavasti, jolloin hän joutui ajoittain hakemaan hieman liian nopeita ratkaisuja toisella lyönnillään. Kaiken kaikkiaan ottelu Eatonia vastaan oli oikein hyvää peliä minulta, enkä joutunut puurtamaan liikaa ennen päivän toista peliä.

Söin lounaaksi klubilla pian otteluni jälkeen pastaa, kanaa ja perunaa sekä tomaattia ja kesäkurpitsaa, minkä jälkeen siirryin katsomoon katsomaan, kun Juho rökitti oman avausvastustajansa. Minun toinen pelini oli vuorossa kello 15.15 romanialaista sijoitettua Copilia vastaan. Hän aloitti ottelun erittäin hyvin, ja minä en päässyt oikein ollenkaan tempoon mukaan ensimmäisessä erässä. Copil syötti erittäin hyvin ja paukutti peruslyöntejäänkin aika reippaasti. Kaksi murtoa toi erän hänelle aika nopeasti. Toisen erän alussa minä huomasin, että Copil löi paljon paremmin, kun minä löin kovaa, joten päätin alkaa hieman vaihtelemaan tempoa enemmän ja otin välillä tarkoituksella vauhtia pois pallosta. Muutin myös syöttöni paljon kierteisemmäksi vauhdin kustannuksella, ja yritin saada ykkösen prosentin korkeaksi ja tarkkuuden kuntoon. Sain heti Copilin toisen erän ensimmäisessä syöttövuorossa pari murtopalloa, mutta en valitettavasti onnistunut murtamaan hänen syöttäessä niihin hyvin. Edettiin hyvin tasaisesti 3-3 tilanteeseen asti, jossa Copilin onnistui murtaa minut todella pitkän syöttövuoron jälkeen. En siitä kuitenkaan lannistunut, vaan breikkasin takaisin heti seuraavassa pelissä pelatessani aivan loistavan gamen ja sain pidettyä 5-4 johtoon selvittäen pari murtopalloa. 5-5 –tilanteessa pelasin mielestäni ihan oikein ja hyökkäsin pari kertaa verkolle, mutta Copil ehti kahteen volleyhini, joihin en uskonut hänen ehtivän, ja onnistui ohittamaan minut kahdesti verkolla. 6-5 –johdossa hän ei enää hävinnyt syöttöään, ja ottelu oli ohi noin puolessatoista tunnissa. Pelin taso oli varsinkin toisessa erässä mielestäni oikein hyvä, eikä se ollut niin hirveän kaukana, että olisin saanut vietyä ottelun kolmanteen erään. Copilin syöttö oli todella hyvä, ja hän sai sillä pisteitä silloin, kun hän niitä tarvitsi, ja pääsi monesti pois tukalasta tilanteesta. Minä pystyin kuitenkin pelaamaan omaa peliäni hyvää vastustajaa vastaan ajoittain ihan menestyksekkäästikin, ja sanoisin, että kunhan pääsen useammin pelaamaan tällaisia vastustajia vastaan, totun paremmin tempoon, ja pystyn vastaamaan siihen itse paremmin. Kun seuraavan kerran pelaan esimerkiksi Copilia vastaan, mahdollisuuteni voittoon on mielestäni jo huomattavasti suurempi kuin tällä kertaa. Kokemus tällaisista otteluista on mittaamattoman arvokasta.

Minun toisen otteluni jälkeen oli taas aika seurata Juhon peliä, mutta ennen sitä ehdin vähän aikaa seurata klubilla olevassa suihkulähteessä olevia kultakaloja ja kilpikonnia. Oli hauskaa seurata yhden kilpikonnan yrityksiä nousta kiven päälle paistattelemaan päivää, mikä ei tuolla kropalla ole muuten ihan helppoa. Lopulta noin viiden epäonnistuneen yrityksen jälkeen tuo kuvan oikeassa alakulmassa oleva kilpikonna onnistui kuitenkin tavoitteessaan ja näytti silminnähden ylpeältä.





Juhokin valitettavasti hävisi oman ottelunsa, joten kaksinpelit ovat meillä molemmilta nyt ohi. Kävimme kuitenkin katsomassa miltä duppelin ilmoittautumislista näyttää, ja kun se näytti siltä, että meillä ei olisi mitään asiaa pääsarjaan, emme voineet uskoa korviamme, kun kilpailunjohtaja tuli kertomaan, että hänellä on vielä yksi villikortti käyttämättä, ja hän kysyi, että haluaisimmeko me sen?!  Täytyy kyllä vielä odottaa huomiseen kaavion julkaisemiseen asti ennen kuin tuota lupausta voi pitää varmana, mutta olisihan se aika erikoista, jos yksi villikortti annettaisiin tuntemattomille suomalaisille. Emme kyllä pistä vastaan, jos niin käy! Juho tuli vielä illalla minun hotellilleni ja menimme yhdessä syömään viereiseen kiinalaiseen ravintolaan. En ole pitkään aikaan laittanut illalliskuvaa, joten laitetaas nyt esille. Annokseeni kuuluu kananuudeli, possua sweet&sour kastikkeella ja riisiä. Nam, kuinka hyvää oli! Illalla varailin vielä lentoja Kiinan reissulle ja menin venyttelyjen jälkeen sänkyyn lepäämään. Toivottavasti nimi löytyisi huomenna duppelin kaaviosta!


1 kommentti:

  1. Nimet löytyvät duppelikaaviosta!

    Vastassa 1.kierros Degaldo/Goodall

    VastaaPoista