lauantai 21. elokuuta 2010

Hei taas pienen tauon jälkeen. Kuten aiemmin kirjoitin, näin kotona ollessani postaan tänne hieman harvemmin kuin yleensä, mutta toivottavasti ymmärrätte. Kerrottavaa ei ole läheskään yhtä paljon kuin reissuilla ja aikaa kirjoittamiseenkin tuntuu olevan vähemmän. Yritän kuitenkin pitää edes jonkinlaista tahtia yllä. :)

Takanani on nyt kropan kipeästi kaipaama kevyempi viikko, johon sisältyi muutama harjoitus ja myös yksi ottelu Lahden SM-liigassa. Pelasin seurani HVS:n ykköspelaajana voittaen LVS:n Jani Jankkilan 6-2, 6-3. Peli oli ihan hyvätasoista ja pystyin nauttimaan pelaamisesta siitäkin huolimatta, että jouduin jo toisen kerran tänä kesänä takaisin massalle luvattuani pelata enää vain kovilla kentillä. Toivottavasti pystyn tämän jälkeen kuitenkin olemaan sanojeni mittainen mies ja jättämään massakentät taakseni tältä vuodelta.

Pidimme tämän viikon alussa valmentajieni kanssa palaverin loppuvuoden suunnitelmista ja kisakalenterista. Päädyimme siihen, että seuraava kisani on siis Ranskan St. Remyn challengerin karsinnat 5.9. alkaen, jonka jälkeen harjoittelen vielä viikon Suomessa ennen lähtöäni Kiinaan. Pelaan Kiinassa kaksi "viisitoistatonnista" ja joko Pekingin tai Tokion ATP-kisan karsinnat, jos en ole enää mukana jälkimmäisessä futuressa ja pääsen jompaankumpaan karsinnoista mukaan. Kovasti houkuttelisi vielä jäädä Kiinaan kokeilemaan Shanghain Masters-kisan karsintoja, jossa cut oli viime vuonna yli 800, mutta sovimme alustavasti Ollin kanssa, että pelaan samaan aikaan kaksi "viisitoistatonnista" joko Kuwaitissa tai Japanissa riippuen siitä, kumman osallistujalista näyttää sopivammalta. Olli tulee valmentajakseni mukaan Ranskaan sekä joko Kuwaitiin tai Japaniin, mikä on oikein mukavaa.

Nyt kun matka vie jälleen Aasiaan päin, viisumiasiat pitää taas hoitaa kuntoon. Kiinan viisumi on suhteellisen yksinkertainen hakea, kun pitää vain lähettää viestiä kisajärjestäjille ja pyytää heiltä "Invitation letter", jonka vie suurlähetystöön Suomessa parin täytetyn lomakkeen kanssa, mutta Japanin työviisumin saaminen on kyllä tehty hankalaksi. Lähetin tällä viikolla pitkän täyteyn lomakkeen postissa Japan Openin kisajärjestäjille monen passikuvan ja passin kopion kanssa. Kun kirjeeni pääsee perille, järjestäjät vievät paperini Japanin oikeusministeriöön, jossa niitä tutkitaan 2-3 viikkoa. Jos oikeusministeriössä katsotaan, että minut uskaltaa päästää maahan, kisajärjestäjät lähettävät minulle takaisin postissa "Certificate Of Eligibility" -nimisen paperin ja muita tarvittavia dokumentteja, jolloin voin vasta hakea viisumia Japanin suurlähetystöstä. Kaikki tämä vie siis aikaa yli kuukauden, joten ajoissa täytyy olla liikkeellä. Ei voi vain ilmoittautua kisaan ja päättää viime hetkellä lähteä Japaniin, koska viisumia on pitänyt alkaa hakea jo kuusi viikkoa aikaisemmin. Ihmettelen vain, että miten pelaajat, jotka ovat koko ajan reissunpäällä ehtivät hakea näitä viisumeja, koska hehän tarvitsevat passiaan koko ajan matkustaessaan. Ilmeisesti voisi olla mahdollista hakea toista passia, jolloin toista voisi aina käyttää matkustamiseen toisen ollessa suurlähetystöissä jumissa, mutta siinäkin on varmasti omat ongelmansa.

Teimme valmentajieni kanssa tarkan suunnitelman näiden meneillään olevien kolmen treeniviikon ohjelmasta, joten ajattelin, että miksi en voisi laittaa sitä myös tänne esille. Toivottavasti tästä kuvasta saa jotain selvää, koska excel-taulukon suora esittäminen ei tällä sivustolla onnistu. Tennistreenit vedän Talissa ja fysiikkatreenit fysiikkavalmentajani Erikin kanssa Liikuntamyllyssa Myllypurossa, mutta omatoimiset koordinaatioharjoitukset yritän tehdä aina säiden salliessa ulkona yleisurheilukentällä.


Palailen luultavasti ensi viikolla kertomaan lisää treenitunnelmistani ja kropan tuntemuksista, mutta nyt jatkan kuitenkin vapaaillan viettoa kotona kaikessa rauhassa.

1 kommentti:

  1. Kiitos taas postauksesta. On kiva seurata, miten "työviikkosi" etenee. Voisitko joskus valaista, millaista koordinaatiotreeniä teet, esim. löytyisikö netistä joku simppeli ohjelma jota voisi noudattaa?

    VastaaPoista