maanantai 2. elokuuta 2010

Heliövaara/Jun-Skugor/Grigelis 7-5, 6-3


Jeps, tämän viikon kisamatsit on avattu nelinpelin voitolla. Emme aloittaneet kovinkaan hyvin, ja varsinkin parini Jun tuntui olevan aika unessa. Hävisimme heti ensimmäisessä gamessa Junin syötön ja 1-3 –tilanteessa vielä toiseen kertaan, mutta sitten ottelun kulku muuttui. Saimme murrettua Skugorin syötön 1-4 –tilanteessa no-ad pisteellä ja pidimme perään minun syöttöni myös no-ad pisteen jälkeen. Grigeliksen peli meni näiden gamejen jälkeen aika pahaan takalukkoon ja hän teki seuraavassa syöttövuorossaan kolme tuplaa antaen meille toisenkin breikin takaisin. Seuraavat kolme gamea pidettiin syöttöjä kunnes me mursimme taas Grigeliksen syötön vieden ensimmäisen erän 7-5.

Toisessa erässä paransimme hieman peliämme ja saimme kolme breikkipalloa heti toisessa gamessa . Nämä Grigelis kuitenkin selvitti hyvillä syötöillä, ja edettiin ilman murtoja aina 3-2 –tilanteeseen asti, jolloin me onnistuimme ensimmäisellä breikkipallolla murrossa Grigeliksen syöttäessä. Pidin syöttöni siihen perään lyömällä täydellisesti onnistuneen kämmenlinjaohituksen no-ad pallossa vaikeasta asennosta, ja 5-3 –tilanteessa Jun piti tyylikkäästi syöttönsä ottelun päättyessä meille siis 7-5, 6-3.

Ottelu ei ollut helppo, mutta pystyimme selvittämään tukalat tilanteet ja voittamaan todella monta ottelun kannalta tärkeää pistettä. Minun pelini ei tänään ollut mitenkään kummoista, mutta Jun paransi alun jälkeen paljon ja pelasi loppumatsin oikein hyvällä tasolla. Hän on melko iso ja vahvarakenteinen pelaaja, joka saa helposti vauhtia palloon, mutta hänellä oli myös yllättävän hyvä tuntuma palloon varsinkin verkolta. Kisapallot ovat täällä erikoisia Princen palloja, joissa ei tunnu olevan juuri ollenkaan karvaa. Pallot muistuttavatkin hyvin paljon lähinnä kuulia ja kontrolli tuntui ajoittain olevan tänään hukassa vähän kaikilla. Pallot lentävät todella helposti pitkäksi, mutta silti pahinta mitä voi tehdä, on alkaa varomaan lyöntejään, koska silloin ajoitus katoaa ja pokat alkavat kolista. Täytyy uskaltaa lyödä rennosti lyönnit loppuun asti ja luottaa siihen, että pallo laskeutuu ennen takarajaa. Oli hyvä saada tänään tuntumaa myös matsikenttiin, jotka vaikuttivat aavistuksen hitaammilta kuin harjoituskentät, joilla olen tähän asti treenannut.

Heräsin tänään jälleen yhdeksältä aamulla, tosin hieman väsyneempänä kuin eilen. Lähdin aamupalan jälkeen kentille kello kymmenen kuljetuksella ja treenasin tunnin japanilaisen Hiroki Kondon kanssa. Söin tämän jälkeen lounaaksi klubilla samanlaisen aterian kuin eilenkin ja lepäsin pari tuntia kirjan parissa. Sovimme Junin kanssa menevämme lyömään vielä vartiksi juuri ennen peliä, joten suuntasin kentille puoli kolmen aikaan hakien samalla mailani jännityksestä. Täällä on hieman eritason jännityspalvelu kuin kisoissa mitä olen tottunut pelaamaan, ja minulla menikin vähän sormi suuhun kun vein aamulla mailani jännittäjälle. Täällä saa valita kilojen lisäksi kaiken maailman pre-strech ja string pattern optioita, joista minulla ei ole juuri mitään hajua mitä ne edes tarkoittavat. Logojakaan ei tarvitse itse maalata, kun jännittäjä hoitaa senkin. Ja hauska yksityiskohta on muuten sekin, että tämän kisan jännittäjät kuuluvat ”China Racquet Stringers Association” nimiseen järjestöön. Onkohan meillä Suomessa vastaavaa järjestöä? J

Matsin jälkeen juttelin hetken aikaa Junin ja hänen taustajoukkojensa kanssa ennen kuin suuntasin takaisin hotellille. Matkalla onnistuin ottamaan jonkinlaisen kuvan Olympialaisten päänäyttämöstä sekä uimastadionista, jotka sijaitsevat ihan lähellä tenniskenttiä. 





Päästyäni hotellille kävin ostamassa kioskilta purkillisen nuudelia ja lepäsin huoneessa muutaman tunnin. Nälän alkaessa uudestaan hiipiä esille päätin lähteä pienelle kävelylle. Löysin jokusen sadan metrin päästä hotellilta mukavan ravintolan, jossa söin kanaa ja riisiä. Annos oli hieman pienehkö, joten tilasin vielä lisäksi muutaman chicken wingsin, jotka olivat niin tulisia, että suuta poltteli vielä viidentoista minuutin jälkeen syömisestä. Paluumatkalla löysin eräästä rakennuksesta myös ison supermarketin, jossa myytiin lähestulkoon kaikkea aivan pilkkahinnalla. Mielenkiintoisena yksityiskohtana oli muun muassa kalatiski, josta kalat ostettiin elävinä isoista akvaarioista. Kalojen seassa akvaarioissa oli myös eläviä kilpikonnia ja simpukoita, jotka olivat ilmeisesti myös myynnissä. Ja kanathan myytiin tietenkin kokonaisina päineen kaikkineen… Tulin takaisin toista reittiä ja matkan varrelta löytyi vielä myös tällainen hieno paikallinen ilmeisesti ylikulkusilta.



Ostin hotellin alakerrasta vielä yhden jäätelön suun polttelun lopettamiseksi ennen kuin palasin takaisin huoneeseeni. Huoneessakin joutuu tekemään vaikeita päätöksiä, kun asun yksin kahdenhengen huoneessa. Ensimmäisen yön nukuin kuvassa lähempänä olevalla sängyllä ja toisen kauempana, mutta nyt herää vaikea kysymys, millä nukun seuraavan. J



En löytänyt huomisesta ohjelmasta omaa nimeäni, joten ilmeisesti pelaan Sergeyeviä vastaan vasta keskiviikkona. Hänhän pelasi eilen finaalissa Venäjän Challengerissä toisella mantereella ja on näin oikeutettu keskiviikkoaloitukseen, joten huomisesta tulee minulle treenipäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti