keskiviikko 4. elokuuta 2010

Heliövaara - Sergeyev 6-4, 7-5 Heliövaara/Jun - Kadir/Raja 4-6, 1-6

Vamos! Otin tänään urani selkeästi kovimman voiton ja vielä erittäin hyvällä peliesityksellä. Koko aamupäivän satoi, joten ottelun alku venyi kaksi tuntia, mutta pääsimme viimein aloittamaan kello 17. Segeryev aloitti ottelun syötön pidolla, minkä jälkeen hän mursi minut 40-15 –johdostani huolimatta. Hänellä oli alussa pari kertaa hieman onnea mukana, kun omassa murtopallossaan hän löi stopparihaun verkkonauhan kautta niin, etten ehtinyt reagoida ja 1-2 –tilanteessa minun murtopallossani puolestaan stopparini pomppasi verkkonauhan kautta juuri ja juuri takaisin omalle puolelleni. 2-3 –tilanteessa pelasin kuitenkin hyvän gamen ja sain aikaiseksi vastamurron, ja kun kerran pääsin vauhtiin otin myös toisen murron perään. Pidin syöttöni helposti 4-3 ja 5-4 –tilanteissa ja vein ensimmäisen erän 6-4.  

Toisen erän alku edettiin ilman murtoja, vaikka Sergeyevillä oli 0-1 –tilanteessa kaksi murtopalloa ja minulla seuraavassa gamessa myös kaksi. Pidin syöttöni 2-3 –tilanteessa vaikeuksien kautta, mutta 3-4 –tilanteessa minulle tuli pieni huono hetki, jonka Sergeyev käytti hyväkseen. Tilanteen ollessa 3-5 en kuitenkaan suostunut antamaan erää hänelle, vaan taistelin puoliväkisin breikin takaisin. Olin ollut täysin viilipyttynä tähän asti ottelua, mutta murron tultua ”come on” –huuto pääsi ilmoille suoraan sydämestä. Pidin seuraavan syöttöni kolmella syöttöpisteellä ja yhdellä Sergeyevin virheellä ja taistelin itselleni toisen murron 5-5 –tilanteessa Sergeyevin pitopalloista huolimatta pelaten gamen lopun rohkean päättäväisesti. 


6-5 –tilanteessa syöttäessäni otteluvoitosta pelasin todella hyvän gamen. Aloitin ässällä, mutta toisessa pisteessä kämmeneni oli hieman jäykkä ja karkasi pokalla pitkäksi. 15-15 –tilanteessa syötin kuitenkin toisen ässän ja kaksi viimeistä pistettä päätin hyvien hyökkäysten perään verkolta onnistuneilla iskulyönneillä. Fiilis oli aika korkealla ottelun ratkettua. Sergeyevillä ei niinkään, kun hän pisti ottelupallon jälkeen jo matsin toisen mailansa säpäleiksi. Hän löi mailan kentän pintaan sen verran reippaasti, että kun hän yritti lyödä uudestaan, vain kahva oli enää jäljellä kädessä.  Olin tahallani täysin hiljaa ja reagoimatta mihinkään lähes ottelun loppuun asti, koska halusin antaa Sergeyevin raivota rauhassa ja olla myös ärsyttävän rauhallinen. Tiedän kokemuksesta, että kun itseä ottaa rajusti päähän ja toinen lähestulkoon vain viheltelee verkon toisella puolella myös omien virheidensä jälkeen niin raivo sen kuin vain kasvaa. Rauhallinen olemukseni tuntui toimivan, sillä Sergeyev kävi koko ottelun ajan todella todella kuumana ja haittasi sillä vain omaa peliään pelaten siis vain ja ainoastaan minun pussiini. 

Kaiken kaikkiaan tämän päivän peli oli myös pelitaktisesti yksi urani parhaista. Osasin oikeissa paikoissa pistää palloa tarpeeksi monta kertaa kenttään ja oikeissa paikoissa sitten hyökätä armotta. Hyökkäyspelini toimi tänään todella hyvin ja voitin lähes kaikki hyökkäyspisteeni. Myös syöttöni oli vireessä; ässiä tuli mukavasti ja sain myös kakkossyötölläni mukavan monta pisteitä syöttäessäni todella voimakkaasti pomppaavaa kickiä. Sergeyevin ykkössyöttö oli myös ihan toimiva, mutta lähes joka kerta kun pääsin palloon käsiksi, sain aikaiseksi hyvän, syvän palautuksen, mikä selvästi sai Sergeyevin ärsyyntymään. Hän syötti aika paljon ässiä, mutta rokotin häntä armotta hänen kakkossyötöistään, joka ei puolestaan ollut ihan niin hyvä. 


Sergeyevin kämmen oli ehdottomasti vaarallinen, mutta lyöntini olivat tänään sen verran mukavassa tikissä, että pystyin lyömään ne sen verran hyvällä pituudella, ettei hän päässyt kämmeneltäkään helposti painostamaan. Lisäksi onnistuin lyömään todella hyvin lähelle sivurajaa lyödessäni hänen rystylleen. Löin tänään kovalle kentälle yllättävän paljon stoppareita, koska ne tuntuivat tehoavan hyvin Sergeyevin pelatessa aika kaukana takarajasta. Sain myös hyvin liikuteltua häntä syvyyssuunnassa lyhyillä ja matalilla slaisseilla, jotka aiheuttivat varsinkin hänen rystypuolellaan isoja ongelmia. Minulla tuntui siis kulkevan lähes jokainen pelini osa-alue, enkä oikein tiedä mitä olisin voinut tehdä paremmin. Tietysti aina voi tehdä vähemmän virheitä, mutta olen kyllä hyvin tyytyväinen päivän esitykseeni. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen otteluun.

Huomenna toisella kierroksella vastaani asettuu siis duppeliparini korealainen Jun Woong-Sun. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, hänen kämmenensä ja syöttönsä muistuttavat hyvin paljon Federerin lyöntejä ja ovat selkeästi hänen aseensa. Rystypuoli Junilla on aika virheherkkä, mutta minun tulee huomenna kuitenkin välttää vain tuuppaamasta palloa hänen rystylleen ja muistaa vaihdella lyöntejäni ja pelata paljon yllätyksellisiä lyöntejä myös hänen kämmenelleen. Oma syöttöpelini tuntuu nyt hyvältä ja luotan siihen, että se toimii myös huomenna. Uskon, että saadessani paljon palautuksia takaisin, myös Junin kärsivällisyys saattaa huomenna olla katkolla, ja tavoitteeni onkin saada hänet yrittämään liikaa, jolloin hänen tekemiensä virheiden määrä saattaa nousta aika isoksi. Näin pari Junin matsia Koreassa, ja silloin hänelle kävi juuri niin. Lähden siis huomiseen matsiin luottavan positiivisesti.  

Duppelissa koimme valitettavasti tappion ykkössijoitetulle parille Kadir/Raja, mutta meidän ei missään nimessä tarvitse hävetä esitystämme. Ensimmäisessä erässä meilläkin oli omat mahdollisuutemme ja toinen erä oli pelillisesti tiukempi kuin mitä numerot antavat ymmärtää. Vastustajat olivat selvästi pelanneet paljon duppelia yhdessä ja he osasivat verkkopelin hyvin. Duppelimatsimme loppui vasta lähes puoli kahdeltatoista, joten tänään saattaa nukahtaminen vähän venähtää. Ajattelin kuitenkin skipata huomenna aamupalan ja nukkua niin pitkään kuin uni maistuu, joten saan toivottavasti kuitenkin palauduttua hyvin tästä päivästä. Singelini on huomenna ohjelmassa toisena pelinä kello 16, joten aikaiseen aamuherätykseen ei edes ole syytä. Nyt kuitenkin hyvää yötä!

5 kommenttia:

  1. Loistavaa Harri

    Olen lueskellut näitä blogejasi ja ihailen sujuvaa kynääsi. Olen myös suurella ilolla katsellut etenemistäsi kohti tavoitettasi. Hyvältä näyttää. Tamperelaisena odotin tietysti jo kisammekin kannalta pääsyäsi jopa kvartseihin. No, se jäi kyllä aika kauas, mutta ehkä on todella niin kuin olet kirjoittanut, että olet kovien alustojen mies. Tämän päivän voitto oli todella upea ja odotankin innolla taas syvällistä analyysiäsi tapahtuneesta.
    Onnea ja menestystä seuraavalle kierrokselle.

    Olli-Pekka Kulmala
    Tampere

    VastaaPoista
  2. Onnea! Nyt on tie auki finaaliin asti. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  3. Upeata. No ei kai tuonne asti kannata häviämään lähteä...

    VastaaPoista
  4. Onnittelut mahtavasta voitosta! Ja kiva, että jaat tämän kokemuksesi näin yksityiskohtaisesti kansamme.

    VastaaPoista
  5. Hei Harri,

    Onnittelut hienon voiton ansiosta !! Nyt, kun nelurit on taman turnauksen osalta pelattu, voit taysilla keskittya kaksinpeliin. Toivottavasti ainakin nelinpelikumppani kaatuu.

    Terveisin,

    Pekka

    VastaaPoista