torstai 5. elokuuta 2010

Heliövaara - Jun 3-6, 4-6


Voihan hemmetti! Tänään ei ollut minun päiväni. Jo matsin alkupallottelussa ihmettelin, kun vasemman jalkani varpaat puutuivat ihan tunnottomiksi, että mitäs nyt tapahtuu, mutta sain jumpattua tunnon takaisin. Muutaman gamen jälkeen aloin kuitenkin tuntea pitävää kipua niskassani vasemmalla puolella kääntäessäni tai taivuttaessani päätä vasemmalle. Pari gamea odottelin, että kipu hälvenisi, mutta 3-4 –tilanteessa päätin sitten kutsua trainerin kentälle. Tuomari sanoi kuitenkin, että pelataan nämä kaksi gamea loppuun ja pidetään medikaali vasta seuraavassa puoltenvaihdossa, koska trainerin tulo kentälle kestää jopa 10 minuuttia. Hävisin siihen kohtaa sitten syöttöni ja Jun piti omansa perään päättäen ensimmäisen erän 3-6.

Traineri tuli kentälle, ja selitin hänelle millaisesta ongelmasta on kyse, minkä jälkeen hän hoiti minua sen sallitun kolme minuuttia. Hän hieroi ja yritti avata hartia- ja niskanseudun lihaksiani, jotka olivat aika kireinä ja levitti myös jotain geeliä iholle. Hän sanoi, että olisin saattanut ”pulled a muscle”, mutta itse epäilen, että jokin hermo on vain pahasti puristuksissa ja aiheuttaa kivun. Toisen erän ensimmäisessä pisteessä lähdin syöttämään ja yritin nostaa palloa, mutta niskaan teki todella kipeää nostaessani vasempaa kättä. Ilmeisesti trainerin hoito oli lähinnä ärsyttänyt niskaa lisää, ja menetin syöttöni heti toisen erän alkuun. Pikkuhiljaa kipu- ja kylmägeeli kuitenkin alkoi hieman helpottaa kipua ja pystyin syöttämään melkein normaalisti. En valitettavasti saanut kuitenkaan breikkiä enää takaisin ja Jun vei toisen erän tuon yhden breikin turvin 4-6.

En oikein voi uskoa kuinka iso ero peliesityksilläni oli eilisen ja tämän päivän välillä. Tein tänään virheitä kuin liukuhihnalta ja osuin todella suuren osan lyönneistäni huonosti palloon. Liikkumisen ja lyönnin rytmi oli aivan kateissa. Rystypelaamiseni oli lähes luokatonta ja tein rystyltäni varmasti enemmän kakkossyötön palautusvirheitä kuin mitä sain palautuksia kenttään. Rystyyn vaikutti kyllä se, etten pystynyt kääntämään päätäni kunnolla, mutta tekniikkakin oli ihan solmussa. En ymmärrä miksi asia oli niin kuin oli, mutta lyöntini eivät tuntuneet tänään omiltani edes alkupallottelussa. Syöttöpelini kulki kuitenkin hyvin ja sain sen avulla pidettyä numerot tasaisina, mutta en tosiaan pystynyt kertaakaan murtamaan Junin syöttöä. Joskus peli ei vain kulje, ja umpisolmu pysyy päällä koko ottelun ajan.

Harmittaa todella paljon, koska tunsin, että peruspelilläni olisin ollut matsissa niskan päällä. Nyt pelini ei lähtenyt oikein missään vaiheessa käyntiin, ja sitten tuli vielä tuo niskavamma häiritsemään. Toivottavasti kyseessä ei ole kuitenkaan mitään vakavaa ja oireet paranevat nopeasti. Tästä kisasta jäi kovin kaksijakoiset tunnelmat. Ensimmäisellä kierroksella pelasin loistavasti ja otin urani parhaimman voiton, mutta toisella kierroksella jäin kauas omasta tasostani ja hävisin. Täytyy minun kuitenkin olla tyytyväinen, koska voitin täällä urani ensimmäisen ottelun challengerin pääsarjassa ja tiedän nyt, että pystyn hyvällä pelillä haastamaan kovia pelaajia. Kokemuksena tämä oli hyvä matka, ja tulinpa samalla tutustuneeksi kisapaikkaan, jolla pelataan Pekingin ATP-Tourin kisa, johon saatan tulla parin kuukauden päästä karsimaan.

Lennän huomenna takaisin Suomeen ja katson mikä on niskan tilanne, minkä jälkeen teen päätöksen tulevista kisoista. Kisakalenterini tämän jälkeen on siis aikalailla avoin. Postaan tänne kuitenkin tietoa, kun selviää missä pelaan seuraavaksi.

Laitan tähän loppuun vielä pari fiilistelykuvaa tältä reissulta.






Ja viimeisimpänä kevennykseksi kuva siitä, montako kiinalaista tarvitaan vaihtamaan yksi lamppu. Kymmenen ei ole kovin paljon liioiteltu arvio.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti