maanantai 21. helmikuuta 2011

Heliövaara - Torebko 6-3, 4-6, 6-3

Jes, Kroatian future lähti osaltani hyvin käyntiin, kun sain puristettua voiton kolmessa erässä hyvästä saksalaispelaajasta. Hän kohtasi täällä myös viime viikolla ensimmäisellä kierroksella kisan kakkossijoitetun pelaajan, mutta tällä kertaa sain pysäytettyä hänen etenemisensä heti ensimmäisessä ottelussa. Olen erittäin tyytyväinen päivän voittooni, varsinkin kun vastustajani oli pelannut viime viikolla hyvät kisat, ja hänellä oli viikko enemmän kokemusta näistä olosuhteista. Ensimmäinen ottelu hieman pidemmän treenitauon jälkeen ei ikinä ole helppo, joten ammennan tästä matsista paljon itseluottamusta seuraaviin otteluihin.

Aloitin ottelun tänään jopa aivan flow-tilassa, kun mursin heti ensimmäisessä gamessa Torebkon syötön neljällä winnerillä ja pidin omani perään helposti. Minulla oli vielä yksi murtopallo 3-0 -johtoon, mutta en pystynyt sitä hyödyntämään, ja Torebko pääsi hieman peliin mukaan. Ensimmäinen erä olisi voinut olla myös jatkossa paljon selvempi, kun sain jälleen yhden murtopallon 3-1 -tilanteessa ja vielä kaksi lisää 4-2 -tilanteessa. Onnistuin toisessa murrossa kuitenkin vasta 5-3 -tilanteessa ja vein erän siis 6-3. Minulla oli siis ensimmäisessä erässä Torebkon jokaisessa syöttövuorossa breikkipallo, mikä on aika hyvä suoritus sisäkentällä hyvää syöttäjää vastaan. Tosin olisihan niistä voinut hieman useamman hyödyntää! :)

Toisen erän alkuun minulle tuli pieni notkahdus, kun hävisin ensimmäisessä gamessa oman syöttöni 30-0 -johdosta huolimatta. Tein pari huolimatonta virhettä, mistä Torebko välittömästi rankaisi. Hänen syöttöpelinsä alkoi murron jälkeen kulkea ihan uudella tavalla, enkä enää päässyt mukaan jokaiseen häneen syöttövuoroonsa. 1-3 -tilanteessa nousin omassa syötössäni 0-40 -tilanteesta tasoihin ja pelastin vielä kaksi murtopalloa hyvän taistelugamen jälkeen. Pari come on -huutoa tuossa gamessa viestittivät Torebkolle, että en tosiaankaan ollut vielä luovuttanut erää hänelle, ja vaikka en toista erää tällä kertaa voittanutkaan uskon, että viestitin tuossa gamessa hänelle taistelevani aina loppuun asti, millä saattoi olla pieni ratkaiseva vaikutus koko ottelunkin kannalta. Aikaisemmin olisin saattanut tehdä helpon virheen breikkipallossa ja päästää vastustajani pelaamaan erän lopun paineettomasti, mutta nyt halusin vimmatusti pitää eron yhdessä breikissä, jotta pystyisin vielä nousemaan toisen erän voittoon. Pääsinkin 3-4 -tilanteessa kerran pisteen päähän breikkiä, mutta kakkossyötön palautukseni jäi tuossa pisteessä tyhmästi verkkoon. 4-5 -tilanteessa Torebko piti syöttönsä 30-30 -tilanteesta huolimatta melko vaivatta.

Kolmas erä alkoi tasaisesti molempien pitäessä syöttönsä suuremmitta ongelmitta, mutta 3-2- tilanteessa aloitteellinen pelini tuotti tulosta ja sain murron erän ensimmäisellä breikkipallollani Torebkon rystyslaissin karatessa leveäksi. Tiesin tuon breikin olevan erittäin tärkeä, ja tuuletinkin sitä ihan avoimesti. Pidin syöttöni perään helposti ja siirryin 5-2 -johtoon. Minulla oli seuraavassa Torebkon syötössä pienet mahdollisuudet 40-40 -tilanteessa, mutta hän syötti siihen kohtaan hyvin, ja jouduin lopettamaan ottelun omalla syöttövuorollani 5-3 -tilanteessa. Ensimmäisessä pisteessä rystyni napsahti verkkonauhaan ja toisessa samoin teki stopparini, joten jouduin hieman pulaan tilanteen ollessa 0-30. Syötin tähän kohtaan kuitenkin ässän ja seuraavassa pisteessä nousin onnistuneesti verkolle. 30-30 -tilanteessa pelattiin pitkä piste, jonka päätteeksi Torebkon kämmen karkasti pari senttiä pitkäksi. Ensimmäinen matsipallo ei vielä tuottanut tulosta, mutta sain hankittua toisen 40-40 -tilanteessa hyvällä syötöllä. Toisessa matsipallossa minulla oli vähän onneakin mukana, kun löin verkolle noustuani smashini kenttään verkkonauhan kautta hyvin lähelle sivurajaa. Silloin tällöin tässä pelissä pitää kuitenkin olla vähän onneakin mukana, joten olin kahden ja puolen tunnin pelin jälkeen erittäin tyytyväinen voittooni, vaikka se tuolla tavalla ratkesikin.

Pelini ei ollut tänään ensimmäisten kahden tai kolmen gamen jälkeen mitenkään erikoista, vaan hyvää peruspeliä. Kukaan ei voi olettaa, että peli kulkisi aina kuin unelma, joten on ilahduttavaa huomata kuinka perustasoni riittää hyvin kaatamaan koviakin vastustajia. Syöttöni oli tänään ehkä hieman normaalia vaisumpi, mutta en toisaalta tiedä kuinka paljon parempi syöttäminen olisi tänään peliäni muuttanut, kun hävisin nytkin vain yhden oman syöttöni koko ottelussa. Ehdottomasti parhaiten kulkenut osa-alue oli verkkopeli, joka on kehittynyt viimeisen vuoden aikana huimasti. On mukava pelata, kun voi aina paikan saatuaan hyökätä hyvällä itseluottamuksella verkolle, koska tiedän voittavani sieltä paljon pisteitä. Löin paljon hyviä volleyita ja smashejä, mutta toki huonompiakin volleyita tuli sekaan. Verkolla liikkuminen ja ohitussuuntien peittäminen on kuitenkin se juttu, millä pärjää pitkälle.

Peruslyöntipelini oli tänään ihan hyvää, ja varsinkin rystyltä sain ihan mukavasti myös suoria läpilyöntejä etenkin linjaa pitkin. Kämmeneltäni olin ajoittain hieman myöhässä ja toisessa erässä tein muutaman virheen liikaa, mutta uskon kämmenpelini parantuvan paljon jo seuraavaan otteluun mennessä. Siinä on kyse kuitenkin ennen kaikkea itseluottamuksesta ja uskalluksesta lyödä, joten seuraavassa ottelussa osaan, haluan, uskallan lyödä sitä rohkeammin. Liikkumiseni oli kovan fysiikkajakson jälkeen kiitettävää, varsinkin siinä valossa, että herkistely jäi ennen tätä kisaa aika vähiin. Olin muutaman pitkän pallon jälkeen ehkä hieman hengästyneempi kuin yleensä, mutta en tuntenut oloani missään vaiheessa ottelua kuitenkaan yhtään väsyneeksi. Jaksoin tsempata koko ottelun ajan kaikkiin palloihin, ja se tuotti tulosta. Tästä on hyvä jatkaa toisen kierroksen otteluun, joka pelataan huomisen välipäivän jälkeen keskiviikkona. Vastaani siinä tulee joko serbialainen Bjelica tai slovenialainen Zitnik.

Huomisessa ohjelmassa minulle on merkitty ainoastaan nelinpeli Timon kanssa paikallista kroatialaisparia Bilic/Franjicevic vastaan. Tuo ottelu on vasta päivän viimeisenä viidentenä otteluna. Timo pelaa oman kaksinpelinsä ensimmäisenä otteluna kello 10 ja tulevat vastustajani kolmannen ottelun ei ennen kello 13.

Heräsin tänään hyvin nukkuneena kello 9 ja suuntasin aamupalan jälkeen hallille katsomaan Micken karsintafinaalia ranskalaispelaajaa vastaan. Löin Timon kanssa kello 11, minkä jälkeen söin kevyen lounaan hallin kahviossa ja odottelin matsini alkua. Pääsin kentälle noin puoli kahdelta ja lopetin hieman neljän jälkeen. Halissa ei tänäänkään ollut lämmitys päällä, ja kun ulkona oli sen verran kylmä, että satoi lunta, ei pelatessakaan kovin kova hiki päässyt yllättämään. Järjestäjät sanovat, että lämmitys tulee niin kalliiksi, että sitä ei viitsitä pitää päällä edes kisojen aikana. Matsin jälkeen suuntasin läheiseen ostoskeskukseen toiselle lounaalle ja kävin paluumatkalla vielä kaupassa ostamassa hieman välipaloja ja juotavaa illalle ja huomiselle. Söin illalla vielä kerran hotellin ravintolassa, ja nyt lepäilen rauhassa huoneessani. Laitan tähän loppuun vielä kaksi kuvaa lähiseudulta, ensimmäisessä on lounaspaikkana toimiva ostoskeskus ja toisessa hotellini lähellä oleva erikoisen mallinen talo, jonka käyttötarkoituksesta minulla ei ole harmainta aavistusta. :-O