sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Ensimmäinen treenipäivä täällä Kroatiassa on nyt takana, ja fiilis ennen huomista varsin hyvä. Söin aamupalan hotellilla, minkä jälkeen suuntasin hallille tapaamaan Timoa ja katsomaan Micken karsinnan toisen kierroksen ottelua. En ole ollut kummankaan heistä kanssa samoissa kisoissa sitten viime vuoden elokuun, ja Timon kanssa ollaan törmätty treeneissäkin sen jälkeen vain kertaalleen. Oli siis mukava vaihtaa pitkästä aikaa kuulumisia ja kuulla tarinat viime viikon peleistä.

Treenasin Timon kanssa tunnin kello 11-12. Saimme vain puolikkaan kentän käyttöömme, joten löimme huolellisesti lyönnit läpi keskeltä, krossina ja volleyna, minkä jälkeen syöttelimme kymmenisen minuuttia. Micke lopetti oman matsinsa juuri sopivasti hieman ennen treeniemme loppua, joten suuntasimme yhdessä Micken valmentajan kanssa läheiseen ostoskeskukseen lounaalle. Micke ja Timo olivat käyneet paikassa jo aiemmin, joten he tiesivät sen jo entuudestaan. Otin salaattia, pastaa ja hedelmäsalaattia, ja mielestäni annos näyttää tässä kuvassakin ihan terveelliseltä! :)


Lounaan jälkeen kävelin takaisin hotellilleni hieman lepäämään ja levättyäni jonkin aikaa suuntasin kolmen jälkeen takaisin klubille treenaamaan. Halli on varmaankin rakennettu aika kauan sitten, mikä näkyy sekä sisä- että ulkopuolella. Ulkoa päin rakennusta ei välttämättä ihan ensimmäiseksi edes tunnista tennishalliksi, mutta ehkä kattorakennelmat sen kuitenkin lopulta paljastavat.


Hallissa on kuusi tavallista kenttää ja kolme kenttää, joilla on vain kaksinpelirajat. Näillä kolmella kentällä tila rajojen ja seinän välissä on niin pieni, että matseja voidaan kuitenkin pelata vain kuudella normaalilla kentällä. Hallin valaistus on suorastaan surkea, varsinkin kun noin joka kolmas kenttien lampuista on rikki. Parilla kentällä kentän yksi kulma on niin varjossa, että se häiritsee selvästi myös pelaamista. Seuraavat kuvat on otettu auringon paistaessa ulkona, jolloin valoa on hieman enemmän, mutta varsinkin iltaisin hallissa on kyllä erittäin pimeää. Myöskään lämpötila hallissa ei ole kovin miellyttävä, Timo kertoi että viime viikolla matseja oltiin pelattu jopa selvästi alle 10 asteessa, mutta tänään onneksi ulkona oli sen verran lämmintä, että sisällä tarkeni pelata ilman pitkiä vaatteita. Oli muuten kiva myös kävellä ulkona keväisessä seitsemän asteen lämpötilassa viime aikojen kotiolojen jälkeen!



Treenasimme iltapäivällä Timon kanssa puolitoista tuntia hyvällä sykkeellä, kun päsimme vetämään koko treenit koko kentällä. Löimme lyönnit läpi ja pelasimme yhden alakautta-pelin jälkeen treenierän. Timo oli hyvässä kunnossa ja voitti minut tällä kertaa 7-6(5). Oma pelini tuntui paranevan mitä pidemmälle erä eteni ja lopussa aloin päästä jo hyvin sinuiksi olosuhteiden kanssa. Kentät täällä ovat ihan mukavat, keskinopeat plexit. Kevyiden Babolat Gold -pallojen ansiosta winnereiden lyöminen on kuitenkins suhteellisen helppoa, mutta varsinkin slaissilla puolustaminen näillä kentillä kyllä myös onnistuu. Syöttöpelaaminen on täällä muiden sisäkenttien tapaan korostuneessa roolissa.

Kisan kaaviot tehtiin tänään iltapäivällä, ja arpa heitti ensimmäisen kierroksen vastustajakseni saksalaisen Peter Torebkon. En ole ikinä nähyt hänen pelaavan, mutta Timo kertoi, että hänen vahvuutensa on ehdottomasti kämmen, ja rystyltä hän pelaa hyvin vaihtelevaa hiljaista lyöntiä myös alakierteellä. Pidän siitä, että minulla on ottelussa selkeä puoli, jota painostan, mutta yritän silti saada Torebkoa liikkeelle lyömällä varsinkin alussa paljon palloja myös hänen kämmenelleen. Yritän pitää keskittymiseni mahdollisimman hyvänä koko ottelun ajan ja varsinkin omissa syöttövuoroissani haluan päästä dominoimaan itse peliä. Fiilikseni ja itseluottamukseni on hyvällä tasolla, joten lähden luottavaisena huomiseen otteluun, joka on kolmantena otteluna kentällä 3. Nelinpelissä olemme Timon kanssa 3-sijoitettuja ja kohtaamme ensimmäisellä kierroksella tiistaina kroatialaisen parin Bilic/Franjicevic

Söin tänään illalla hotellillani yhden elämäni parhaan risotoista ja pääruoaksi kalkkunaa kinkku-mozzarellatäytteellä. Viimeiset pari tuntia olen viettänyt hotellihuoneessani leväten ja tankaten huomiseen otteluun. Tärkeä osa valmistautumista on myös hyvät yöunet, joten nyt on aika siirtyä untenmaille. Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti